Două premiere românești în cadrul New York Film Festival 2021

Se deschide la New York cea de-a 59-a ediție a prestigiosului New York Film Festival (24 septembrie – 10 octombrie). Anul acesta, în selecția oficială a festivalului, cuprinzând 32 de filme din 31 de țări, figurează și două dintre cele mai importante pelicule românești lansate anul acesta.

Astfel, în 25 și 26 septembrie, la Alice Tully Hall și Francesca Beale Theater, publicul american va putea urmări două proiecții cu filmul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc în regia lui Radu Jude, câștigător, la Berlin, al Ursului de Aur.

O săptămână mai târziu, în 5 și 6 octombrie, în aceeași sală Alice Tully, cu o capacitate de 1.000 de locuri, dar și în intimul Howard Gilman Theater, va rula ultimul lung metraj al regizorului Radu Muntean, Întregalde, care a înregistrat un succes deosebit cu ocazia premierei internaționale de la Cannes.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, cu această ocazie, se va deplasa în metropola americană, care începe să se deschidă după mai bine de un an de restricții cauzate de pandemie, o parte a echipei de creație a filmului Întregalde din care fac parte, alături de regizorul Radu Muntean, actorii Maria Popistașu și Alexandru Bogdan și scenaristul Alexandru Baciu. Cei patru invitați vor deschide cele două proiecții ale filmului și vor susține sesiuni de Q&A după proiecții.

Festivalul de Film de la New York este, probabil, cel mai important festival de film organizat în Statele Unite ale Americii și una dintre cele mai longevive inițiative de acest gen. Prima sa ediție a avut loc in anul 1963 cu sprijinul Lincoln Center, care a continuat până astăzi să organizeze proiectul  și să găzduiască proiecțiile de film.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare pot fi găsite pe rețelele de socializare ale Institutului:

INFO

www.rciusa.info

www.facebook.com/RCINY

www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

PE ACEEASI TEMA:

Festivalul Internațional de Film de Animație- ABIFF 2021

Festivalul Filmului Evreiesc la Iași

Cinefemina sau Cinema la puterea feminin

Festivalul Filmului Francez la Iasi 2021

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: