Doua piese noi la Teatrul Luceafarul

Doua noi proiecte artistice vor imbogati in curind afisul Teatrului “Luceafarul” Iasi.

Unul este conceput pentru spatiul intim al salii mici, unde spectatorii de virsta scolara mica vor putea urmari Uimitoarele aventuri ale lui Flick. Flick este un soricel, nu unul de biblioteca, ci unul de laborator, care face tot felul de nastrusnicii, incurcind substantele si planurile savantului Isidor, exact in momentul cind acesta este pe punctul de a face o descoperire care va revolutiona lumea!

teatrul_luceafarul_iasi

Noi proiecte artistice la Teatrul Luceafarul – creatori de top, titluri inedite

Este vorba despre un text original, scris special de regizorul Constantin Brehnescu, un senior al artei teatrale de gen, distins in 2010 cu Premiul National de Excelenta in Animatia Romaneasca, autor a sute de spectacole, apreciate in tara si pe meridianele lumii, de la New York la New Delhi. Intentiile estetice ale institutiei sint, printre altele, pastrarea unui echilibru intre textul clasic si textele originale, care abordeaza tematici apropiate ca preocupare si stil de spectator.

In echipa de realizatori, Constantin Brehnescu va fi secondat, pe partea scenografica, de Viorica Perju. Muzica spectacolului va fi compusa de Anda Tabacaru-Hogea, regizor la Opera Nationala din Bucuresti. Distributia aduce alaturi doua generatii de artisti, experimentatii papusari Doina Iarcuczewicz si Toma Hogea si foarte tinerii Ioana Iordache si Dumitru Georgescu, ambii laureati ai Galei Hop de la Mangalia.

La sala mare, va intra in repetitii Sinbad Marinarul, dupa cunoscutele povesti din 1001 de nopti, care va conduce publicul, pe calea imaginatiei, desigur, in fascinanta lume araba. Scenariul si regia ii apartine lui Cristian Pepino (Bucuresti), cel mai bine cotat regizor al ultimului deceniu in tara, dar si in strainatate, profesor universitar doctor la UNATC Bucuresti. Domnia sa va lucra in tandem cu scenografa Cristina Pepino, nume de asemenea de top al artei spectacolului pentru copii si tineret. Cei doi au renumele unor creatori cu viziune moderna, utilizatori ai tehnicilor multimedia de animatie, de animatie computerizata, care semneaza spectacole cu mare priza la public si specialisti.

Din distributie fac parte Adrian Buliga, Ionut Ginju, Gabriel Lazar, Liviu Smantanica, Beatrice Engel, Raluca Pintilie, Liliana Mavris-Varlan, Viorel Varlan, Emanuel Florentin, Toma Hogea, Doina Iarcuczewicz, Paul Sobolevschi, Cristian Gheorghiu, Iulia Deloiu Trif, Adrian Diaconu, Adrian Zavloschi.

Cele doua proiecte mizeaza pe creatori galonati ai teatrului de gen din Romania, urmarind sa ofere publicului noutati atragatoare, prin titluri si subiecte. Colaborarea trupei cu regizori importanti reprezinta o conditie vitala pentru succes, asigurind totodata o varietate repertoriala si stilistica.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: