Doua expozitii in luna iulie la Pasaj Hala Centrala

pasaj-hala-centrala-iasi-foto-iasiExpoziția de pictură “Sinestezii astrale” – pictor Ofelia Huțul
Expoziția de sculptură “Veghetorii” – sculptor Gheorghe Drăgan

Primăria Municipiului Iași împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași organizează pănă pe data de 20 iulie un dublu eveniment cultural la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași – Pasaj Hala Centrală.

Reunind expoziția de pictură “Sinestezii astrale” și expoziția de sculptură “Veghetorii”, cele două manifestări promovează creativitatea și dialogul între artă și frumospropunându-și sensibilizarea societății ieșene contemporane înspre vizionarea superbelor colecții expuse pe simezele galeriei.

Depășind spațiul convențional al criptărilor plastice, ambele expoziții etalează emoţii plastice de mare profunzime, interpretările fiind semnate de pictorița Ofelia Huțul și de sculptorul Gheorghe Drăgan.

Iubitorii de artă și frumos sunt aşteptaţi să viziteze expoziția zilnic, între orele 10.30 – 17.00. Intrarea liberă!

Expoziția de pictură “Sinestezii astrale” și expoziția de sculptură “Veghetorii” susțin proiectul “Iași- Capitală Culturală Europeană”.

Conceptul expoziției de pictură “Sinestezii astrale”

Expoziția “Sinestezii astrale” dă forma unui concept după care îmi ghidez nu numai demersul artistic ci și întreaga viață. Reprezintă un îndemn pentru ca fiecare dintre noi să perceapă simultan realitățile din existența noastră pentru a ne apropia cât mai mult de adevărul esențial.

Așa cum Bacovia definea primăvara drept “o pictură parfumată cu vibrări de violet” implicând o multitudine de simțuri, tot astfel si eu mi-aș dori ca publicului care privește pictura mea să i se pară că simte mirosul florilor, că aude freamtul frunzelor sau vocile personajelor.

Bucuria și implinirea pe care ți-o oferă arta este unică, frumoasă, spontană, este evadare din cotidian și implica cele mai autentice emoții.

Artist plastic, pictor Ofelia Huțul

Conceptul expoziției de sculptură “Veghetorii”

Idealul meu este unul simplu: lucrările mele bucură semenii, și-i poartă în alte sfere, acolo unde totul are un alt rost. Ceea ce creez este motivat de dorința de fericire personală.

Imi doresc să sensibilizez publicul, să-l înalț. Vibrațiile lui emoționale trebuie să se îndrepte spre un frumos din care oamenii să poată să-și procure confortul spiritual într-o lume mult prea grabită și stresată.

Artist plastic, sculptor Gheorghe Drăgan

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: