Doua expozitii de fotografie ale fotografului Steven Lumière Moussala

In perioada 9 martie – 2 aprilie, Centrul Cultural Francez din Iasi, impreuna cu Lectoratul de Franceza al Universitatii „Al.I. Cuza”, organizeaza in paralel doua expozitii ale fotografului congolez Steven Lumière MOUSSALA.

La Centrul Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26) poate fi vizitata expozitia de fotografie artistica „Forme unduitoare, corpuri obsedante: N’Sémono”: „A explora corpul unei femei si pe cel al unui barbat este un omagiu adus umanitatii. In aceasta lucrare, in care autoportretele sunt manifeste, imi pun in lumina propriul corp, observ si captez istoria povestita prin raportare la mine. Autoportretul nud vorbeste despre mine mult mai bine decat as putea sa o fac folosindu-ma de verb sau de cuvant. In acest univers intim construiesc obiectivul unui pasionat de propriul corp, care porneste in descoperirea acestuia deghizat in turist, explorand o parte din sine”, marturiseste artistul fotograf.

In cadrul spatiului expozitional de la parterul Moldova Mall, publicul poate vizita in aceeasi perioada cea de-a doua expozitie, cea de fotoreportaj, „Amprente volatile”. Expozitia reprezinta un reportaj care retranscrie atmosfera unui continent, a unei tari: Congo-Brazzaville: „Cu aceasta lucrare opresc timpul in jurul universului meu congolez, aratand omul si mediul sau intr-un Congo cu o coloristica extraordinara”, declara Steven Lumière MOUSSALA.

La mai putin de 25 de ani, Steven Lumière MOUSSALA si-a inscris numele in campul cultural si fotografic al timpului sau. Nascut in Congo Brazzaville in 1986, Steven Lumière MOUSSALA este cel mai tanar fotograf al colectivului Génération ELILI, singura referinta in arta din Congo. Fotografiile sale, in general marcate de grija de a reda cat mai fidel realitatea si cotidianul din Brazzaville, scot in evidenta lumina, umbrele si contrastele.

Prin intermediul celor doua expozitii organizatorii doresc redarea „privirilor fotografice” ale lui Steven Lumière MOUSSALA, unul dintre fotografii reprezentativi ai tinerei generatii congoleze.

La sfarsitul lunii martie, luna dedicata Francofoniei, fotograful Steven Lumière MOUSSALA va fi prezent la Iasi in cadrul „Zilelor Francofoniei” (colocviu organizat de catre Universitatea „Al.I. Cuza”), pentru a realiza o serie de ateliere fotografice in cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” si a celei de Arte „George Enescu” din Iasi si o prezentare ghidata a expozitiei de fotografie artistica din cadrul Centrului Cultural Francez Iasi (care va avea loc marti, 29 martie, de la ora 18.00).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Poveste sentimentală” | Galeria de artă “Th. Pallady”

Atelier de decorat ouă în cadrul Atelierelor DICE de la Palatul Culturii

Se lanseaza BOLD SCHOOL, un proiect educational online dedicat New Media

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

Scrie un comentariu: