#Dostoievski200 – Zilele marelui scriitor rus la Iași

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, partener al Centrului Rus de Știință și Cultură din București, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, invită publicul să viziteze, la Palatul Culturii, în perioada 2 – 15 noiembrie 2021, o expoziție a Muzeului „Dostoievski” din Sankt Petersburg, consacrată vieții și operei marelui scriitor.

În noiembrie 2021, se împlinesc 200 de ani de la nașterea marelui clasic al literaturii universale, scriitorul Feodor Mihailovici Dostoievski, autor al unor opere celebre, precum „Crimă și pedeapsă”, „Frații Karamazov”, „Idiotul”, „Demonii”, „Jucătorul”.

Vernisajul expoziției „Viața și opera lui Dostoievski” va avea loc marți, 2 noiembrie 2021, de la ora 14.00, la Muzeul de Istorie a Moldovei.

Desfășurat sub genericul „#Dostoievski200 – Zilele marelui scriitor rus la Iași”, programul cuprinde și o serie de proiecții de film, publicul având ocazia să vizioneze și să discute despre cele mai bune creații cinematografice inspirate de operele sale. Proiecțiile vor avea loc în Sala „Ștefan Procopiu”, după cum urmează:

  • 10 noiembrie, ora 14.30, „Idiotul” (regia I. Pyriev, 1958; durata: 1h 55’59”);
  • 11 noiembrie, ora 14.30, „Umiliţi și obidiţi” (regia A. Eshpai, 1991; durata: 1h 47′ 58″);
  • 12 noiembrie, ora 14.30, „Nopți albe” (regia I. Pyriev, 1959; durata: 1h 32′ 01″).

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Participarea se face respectând normele în vigoare la data desfășurării evenimentului.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: