Doru Octavian Dumitru: “Fetelor nu uitati de cei 3B”

In ciuda intarzierii de jumatate de ora care a pus la incercare rabdarea spectatorilor, si in ciuda faptului ca in deschiderea spectacolului “Spuma de ras” a lui Doru Octavian Dumitru nu au venit persoanele anuntate pe afis, ci cantaretul Ciro de Luca, seara de 25 noiembrie a fost una reusita.

Plin de patos si dedicat spectatorilor din sala, Ciro de Luca a interpretat o serie de melodii, unele din repertoriul propriu care faceau apel la sentimentul nostru de patriotism, iar altele din repertoriul international. Desi doar pe jumatate roman, mama sa fiind din Romania, Ciro de Luca a repetat de mai multe ori in timpul recitalului ca este mandru de originile sale si iubeste Romania. Este de admirat spiritul sau patriotic mai puternic decat al majoritatii romanilor.

Dupa momentul artistic povestit, a intrat in scena Doru Octavian Dumitru, imbracat intr-un mod deosebit, dupa cum ne-a obisnuit si cu aceeasi mimica perfect adaptata comunicarii nonverbale, exteriorizarii trairilor interioare. Ironia a fost principala arma care a reusit sa starneasca rasul colorat al spectatorilor.

Punctele esentiale ale momentului sau au fost centrate pe baladele si basmele din popor, adaptate bineinteles societatii actuale, criza economica si domeniul politic. Nici eterna disputa intre sexe nu a facut nota discordanta. Vorbind despre criteriile de selectie a viitorilor soti, Doru Octavian Dumitru a spus ca femeile tin cont de “cei 3 B”, adica barbatul trebuie sa fie “bolnav, batran si bogat”.

Glumele sale au fost intens gustate de catre public, in special de catre persoanele casatorite, care cu siguranta s-au identificat in unele dintre situatiile aduse in discutie.

Spectacolul s-a finalizat cu un sfat: Doru Octavian Dumitru a subliniat importanta rasului in viata noastra, marturisindu-ne totodata cat de implinit se simte pentru ca publicul a fost atat de receptiv la glumele sale. Cu toate ca dupa acest turneu prin tara Doru Octavian Dumitru se va retrage, conform spuselor sale la un anumit canal de televiziune, speram sa avem ocazia de a-l mai vedea in aceeasi ipostaza, atat de draga publicului sau, aceea de comic.

Autor: Diana Caciur (Facultatea de Filosofie, UAIC – Comunicare si Relatii Publice, an II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: