„Doină, doină, cântec dulce” – concert extraordinar susținut de Orchestra „Doina Moldovei”

Orhestra „Doina Moldovei” reprezintă unul dintre proiectele de suflet pe care Ateneul Național din Iași l-a preluat anul acesta și pe care îl va dezvolta în perioada următoare.

Sunteti nvitati la Sala Unirii (fostul Cinematograf Victoria), toți iubitorii de muzică populară, luni, 16 decembrie 2019, de la ora 19:00, la concertul extraordinar susținut de Orchestra „Doina Moldovei”, intitulat „Doină, doină, cântec dulce”, dirijor conf. univ dr. Ciprian Chițu.

Invitații speciali care vor fi prezenți în cadrul acestui eveniment sunt Andreea Grigorean, Elena Pătrăucean, Cosmina Chichiriță, Roxana Băltoi, Alexandra Diana Dan, Ionuț Urdeș, Cristinel Iordăchioaia, Biatrice Duca, Ciprian Cocalia, Claudia Martinică, Constantin Bahrin, Ștefan Deaconița, Ștefan Pintilie, Ion Macovei, Nicu Jigolea.

Orchestra „Doina Moldovei” este un ansablu care s-a înfiinţat în 1956, în cadrul Filarmonicii și, conform declarațiilor maestrului Ion Macovei, cel care deţine brandul din 2005 şi care a cesionat Ateneului ieșean acest drept în 2019, această orchestră este una reprezentativă pentru Moldova.

Maestrul Ion Macovei declara în cadrul conferinței de presă organizate la Ateneul Național din Iași în noiembrie 2019 că a venit în orchestră în anul 1977 şi a cântat cu maestri consacraţi, cum ar fi dirijorul Ionel Gotescu, artiştii Anton Achiţei, Maria Bararu, Nelu Bălăşoiu şi mulţi alţii.

Orchestra şi-a întrerupt activitatea în 1990, iar în 2005 am preluat eu brandul. Acum mă bucur că împreună cu Ateneul vom merge mai departe”, a spus maestrul.

BILETE

Biletul este 10 lei și poate fi achiziționat atât online, accesând www.ateneuiasi.ro/class/doina-doina-cantec-dulce-orchestra-doina-moldovei/, cât și de la casieria Ateneului.

INFO

Sala Unirii – Cinema Victoria

Piaţa Unirii, Nr. 5, Iasi

www.ateneuiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: