Doggystyle / Perform Iasi

Publicul va avea parte de o satira inspirata de polemica dintre iubitorii de caini si cei care nu vor sa mai vada patrupedele pe strazile oraselor din Romania. Spectacolul „Doggystyle” reduce dezbaterea nationala la nivelul unei scari de bloc, univers în care fiecare regaseste personaje familiare: seful de scara, tanti Viorica de la parter si, inevitabil, maidanezul blocului. Însa dincolo de functia de entertainment, absurdul din piesa semnaleaza si ironizeaza o serie de fenomene si atitudini întalnite în societatea romaneasca: saracie, prostie, incoerenta, intoleranta.

„Doggy Style” este genul de piesa care pune întrebari, care este construit din realitatea si conceptiile fiecaruia dintre noi, despre lucrurile simple, cotidiene, dar intens mediatizate, dezbatute sau controversate, cum ar fi problema cainilor vagabonzi.” – Andreea Mihalache

Produs de: Social Act Theatre; Directie de scena: Radu Horghidan si Florin Toma; Scenariu: Radu Horghidan; Distributie: Radu Horghidan, Florin Toma, Petronela Buda, Vlad Ajder

Fondata în anul 2013 de Radu-Andrei Horghidan, Florin Toma, Elena Anghel si Rodica Miscalencu, Social Act Theatre este prima trupa de teatru independent din Galati. Ea îsi propune sa foloseasca teatrul pentru a orienta atentia si suportul publicului spre probleme de natura sociala si spre grupuri care merita o mai mare atentie atat din partea autoritatii, cat si a societatii civile.

Social Act Theatre îsi doreste sa fie mai aproape de comunitate. Trupa îsi propune sa promoveze conceptul de social awareness prin realizarea unor spectacole care sa ofere si solutii la problemele dezbatute.Ei sunt de parere ca, la ora actuala, teatrul poate si trebuie sa fie mai mult decat o tribuna de la care se “declama” metehnele societatii, mai mult decat un simplu comentator pasiv al vremurilor. Este un gest teatral, firesc, al unor actori tineri, care au acumulat îndeajuns de multa experienta artistica pentru a face urmatorul pas în dezvoltarea lor profesionala.

INFO

Teatru FIX | Iasi, Str. Cuza Voda nr.10, subsol | www.teatrufix.ro | teatrufix@yahoo.com

Perform Iasi | www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: