“Dobrovat intre istorie si legenda” – cicloturism de poveste (GALERIE FOTO)

ProBikeAddiction i-a provocat pe ciclistii ieseni la o tura de cicloturism incarcata de istorie, legende si bucurie a papilelor gustative, la Dobrovat, o comuna aflata la 29 de kilometri de Iasi. A fost o tura de cicloturism in care ne-am depasit limite, ne-am bucurat de peisaje grozave, am baut apa de izvor, am mancat placinte „Poale in brau” si am degustat vin, cum numai in satele din Moldova mai gasesti. De peisaje nu mai vorbim.

Am trecut pe traseu si doua lacasuri de cult deosebite:  Biserica Sfantul Pantelimon, din Pahomia, marturie clara a izbandei cultului ortodox romanesc asupra calugarilor greci care stapaneu acea zona si Manastirea Dobrovat, ultima ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare. Legendele comorilor din Dobrovat, povestite de locuitori par sa aiba un iz de adevar, mai ales ca noi insine am descoperit o comoara minunata – Dobrovatul asa cum este el, cu oamenii, bucatele si frumusetea dintre dealuri si paduri.

Gazdele noastre ne-au spus ca odata ce bei apa de la izvoarele din Dobrovat, te vei intoarce mereu. Noi vom testa daca asa este….cu toate ca suntem convinsi ca toti cei 14 turisti, din Romania si Polonia se vor reintoarce in zona cu fiecare ocazie pe care o vor avea.

Probikeaddiction a organizat tura de cicloturism „Dobrovat intre istorie si legenda” in cadrul proiectului „Cicloturismul ca solutie”, finantat prin programul national Idei din Tara lui Andrei. „Dorim sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri, elevi si studenti prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei – organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate”, se arata in proiect.

Parteneri: Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

INFO

www.probikeaddiction.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: