Distanta dintre mine si mine la Cinema Ateneu

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problemtică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Un film despre credințe, artă și putere, Distanța dintre mine și mine explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut.

Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitte. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt deopotrivă parte din trecutul nostru și prefigurate în viitor

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei și pot fi achiziționate online de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00-16.30 ori cu o oră înaintea difuzării filmului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: