Disneyland Paris sarbatoreste anul acesta 20 de ani cu surprize si spectacole noi

Anul acesta, Disneyland Paris implineste 20 de ani si a pregatit pentru vizitatorii sai o serie de surprize si peste 50 de spectacole noi, parade si activitati. Daca v-ati propus sa ajungeti acolo, iata ce spune Dragos, un roman care a fost recent la Disneyland Paris cu sotia si cu copilul.

Disneyland Paris

Pachetul, pentru care a platit 1500 de euro, l-a cumparat de la o agentie de turism si a inclus biletele de avion, cazarea pentru trei nopti la un hotel de trei stele si biletele de intrare in parcul de distractii. “Preturile la mancare erau ca pe Coasta de Azur. Aproape jumatate din timpul total petrecut in parc am stat la cozi.

Am avut impresia ca am ajuns pe Coasta de Azur si nu intr-un parc de distractii din cauza preturilor mari la mancare“. Dragos spune ca pentru un pranz trebuia sa scoata din buzunar chiar si 50 de euro desi restaurantele din Disneyland ofereau doar hamburgeri sau cheesburgeri. “Nu aveam alternativa decat sa cumpar de la fast-food. Nu aveau mancare sanatoasa pentru copii.” Mai mult, el a fost dezamagit de timpul de asteptare la cozi.

Pentru fiecare atractie din parc a trebuit sa stam la coada intre 20 si 30 de minute, copilul se plictisea asteptand atat de mult. Cred ca jumatate din timpul total in care am stat in parc l-am petrecut la coada. Am fost profund deceptionat de timpul de asteptare la coada“, spune romanul care s-a intors recent din vizita facuta la parcul de distractii.

Pana pe 30 iunie copiii cu varsta de pana in 12 ani au gratuitate pentru zbor, cazare si intrare in parcurile Disneyland Paris. Pentru rezervarile facute pana pe 30 iunie, toate pachetele au reducere de pana la 30%.

Parcul de distractii Disneyland Resort cuprinde Disneyland Park si Walt Disney Studios, situat in Marne la Vallee / Paris. Aici au loc numeroase spectacole de teatru, dans, teatru pentru papusi, fiind o atractie pentru copii. In acest parc sunt in jur de 70 de restaurante si baruri. Societatea Euro Disney, care administreaza parcul de distractii Disneyland Paris, anunta anul trecut 15 milioane de vizitatori si 250 de milioane de vizitatori in cei 20 de ani de activitate. Cu toate acestea, compania raporta anul trecut pierderi de peste 50 mil. euro. Daca in Romania nu exista un parc de notorietatea celui din Paris, celelalte tari europene atrag milioane de vizitatori in fiecare an.

300 de parcuri de distractie in Europa, niciunul de notorietate in Romania

In Europa exista in jur de 300 de parcuri de distractii, vizitate in medie de 145 de milioane de persoane in fiecare an, iar totalul incasarilor anuale se ridica la patru miliarde de euro.

Ce are in plus Disneyland Paris fata de un parc de distractie din tara? Diferenta este ca de la cer la pamant. Mai mult ca oricand, anul acesta este cu totul special pentru cei care trec pragul parcurilor de distractii din Paris“, potrivitreprezentantului uneia dintre agentiile de turism care vinde pachete  pentru Disneyland.

Spre deosebire de alte tari europene, Romania nu se poate mandri cu un parc de distractie de anvergura. In prezent, Bucurestiul are un parc de distractii in sectorul 6 al Capitalei, Terra Park, dezvoltat de producatorul de diamante sintetice Rami Dacia, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. Parcul de distractii are 30 de atractii precum si 500 de locuri de parcare, pe o suprafata de 30.000 de metri patrati. Anul trecut era anuntat cel de-al doilea parc de distractii, o investitie de 6 milioane de euro pentru un Orasel al Copiilor in Parcul Tineretului.

Printre cele mai cunoscute parcuri din Europa sunt Port Aventura din Spania, Europa Park din Germania si altele.

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania, situat la 10 km de Costa Daurada si 120 km de Barcelona, care se remarca prin cele 24 puncte de atractie si parcul acvatic Costa Caribe. Movie Park din Germania este un parc tematic, dedicat lumii cinematografiei. Are 40 de puncte de atractie si mai multe roller coastere.

Europa Park este cel mai mare si cel mai vizitat parc de distractii din Germania, situat in orasul Rust.

Legoland, un alt parc din Germania (Bavaria), cu peste 40 de puncte de atractie, imita constructiile realizate din piesele jocului Lejo.

Suma lasata de romani pe vacante in strainatate a fost de 1,4 miliarde de euro, cu 25% mai mare fata de 2007. Pentru al patrulea an consecutiv, suma de bani pe care strainii au cheltuit-o pe vacante in Romania a fost mai mica decat cea pe care romanii au lasat-o in strainatate.

Sursa: Ziarul Financiar

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

2 comentarii la “Disneyland Paris sarbatoreste anul acesta 20 de ani cu surprize si spectacole noi”

 1. Elena says:

  Recomand Legoland si Europa Park !!

 2. olga says:

  Imi spune-ti va rog pretul biletului la intrarea Disney Land este de 52 euro? pt ambele parcuri sau numai pt unul?
  si ce include acesta? doar intarea? sau si accesul gratuit la atractii? sau fiecare atractie trebuie de platit inca o data separat la fiecare casa?

  dar am nevoie numaidecit de aceste informatii. Puteti sa-mi scrieti va rog raspunsurile si pe e-mail? nu doar pe forum? va multumesc mult, si o zi buna.

  Si daca aveti informatia cu privire la festivalurile care se vor da in acest an, pe ce date vor fi?

Scrie un comentariu: