DIRK BLÜMLEIN TERZETT [DE] | Concert de jazz

Ne bucurăm să vă dăm întâlnire din nou cu jazz-ul de calitate. Este o invitație deschisă, pe care o adresăm tuturor celor care cred în puterea muzicii de a apropia oamenii. 

DIRK BLÜMLEIN TERZETT este un trio inovator și original din jazz-ul european, condus de unul dintre cei mai căutaţi basişti germani, care se distinge prin lipsa instrumentului armonic în formula de trio. Dirk Blümlein (bass), Andreas Francke (saxofon și clarinet) și Eckhard Stromer (tobe), cântă împreună de peste 17 ani, timp în care și-au dezvoltat, prin experiența îndelungată, un stil foarte variat, între jazz, pop, funk, rock și blues. În compozițiile extrem de relaxante, trio-ul explorează noi posibilități muzicale, menținând melodia și groove-ul mereu pe primul plan.

Concertul de la Iași este organizat în cadrul turneului din România, pe care DIRK BLÜMLEIN TERZETT îl realizează în luna octombrie, cu sprijinul oferit de Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă din Baden Württemberg. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a VI-a ediții a Proiectului “UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică” și Kontakt, implementat de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași, Goethe-Institut București, susținut de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.

DIRK BLÜMLEIN (bass) este unul dintre cei mai populari bassiști din Germania. A studiat instrumentul la Staatliche Hochschule für Musik din Stuttgart, fiind recunoscut pentru interpretarea sa artistică și originalitatea sa, atât în lumea jazzului, precum și în cea a muzicii pop și funk. Cel mai cunoscut publicului este în calitatea sa de membru al celebrei trupe pop “Fools Garden”, cu care a susținut numeroase concerte în întreaga lume. Revista Guitar & Bass a scris despre el încă din 2005: „Un muzician remarcabil care poate face multe, de la solo-uri de primă clasă, adăugând concepte electronice contemporane până la balade de fuziune anacronice”. Dirk Blümlein a înregistrat și 3 albume proprii dar și 4 albume alături de formația proprie, “Dirk Blümlein Terzett”.

ANDREAS FRANCKE (saxofon, clarinet) a studiat saxofonul cu prof. Bernd Konrad la Staatliche Hochschule für Musik din Stuttgart. Au urmat mai multe studii individuale cu Michael Heitzler (D), George Robert (CH) și Terry Steel (SUA). Lucrează ca muzician independent în toate tipurile de aranjamente muzicale, precum bigbands sau compoziții de teatru și a participat la turneuri în Europa cu tot felul de aranjamente ce presupun improvizația muzicală.

ECKHARD STROMER (tobe) a studiat percuție clasică și de jazz la Würzburg și și-a continuat studiile la Stuttgart. Începând cu anul 2000, este profesor de percuție în specialitatea jazz și pop la Universitatea de muzică și artă contemporană din Stuttgart. A lucrat cu nume precum: Peter Herbolzheimer, Bobby Shew, Cornell Dupree, Roger Chapman, Geoff Whitehorn, Nils Gessinger, Ack van Rooyen, Ian Anderson, Paul Carrack, PUR, Rainer Tempel, Jon Lord, Cécile Verny, Randy Brecker, Bobby Kimball, Terell Stafford, Heinz Rudolf Kunze, Martin Schrack, Jimi Jamison, Scorpions, Paquito d`Rivera, German Pops Orchestra, a colaborat la diverse spectacole muzicale din Stuttgart și Berlin și cu nume mari de orchestre simfonice.

Foto credit: Bernhard Krause

BILETE

Evenimentul va avea loc în AULA Bibliotecii Centralăe Universitare “Mihai Eminescu” Iași. Intrarea este gratuită; Conform reglementărilor în vigoare, sunt disponibile 160 de locuri; Accesul în sală se face în intervalul 18:30 -19:00 și doar în baza rezervării locului; Accesul este permis doar în baza prezentării certificatului verde; Rezervarea locului se face completând următorul formular bit.ly/formular-rezervare. Nu uitați că purtarea măștii este necesară pe toată durata evenimentului; Concertul se va desfășura într-un singur set de cca. 80 min.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: