Din aprilie, iesenii vor putea pedala pe un traseu marcat de cicloturism

probikeaddiction_traseul_marcat_cicloturism Asociatia ProBikeAddiction va marca primul traseu de cicloturism in zona Miroslava, in padurea Uricani, la doar 10 minute de mers cu masina de Iasi pentru a oferi o alternativa de petrecere a timpului liber iesenilor care isi doresc sa pedaleze in siguranta.

“Ideea marcarii unui traseu destinat parcurgerii sale pe bicicleta a venit pornind de la o intrebare pe care o primim des din partea cursantilor nostri de la atelierele saptamanale de invatat mersul pe bicicleta „Eu unde pot pedala in Iasi?”. Posibilitatile sunt reduse si multi dintre potentialii ciclisti sunt descurajati de nesiguranta de pe sosele si volumul mare al traficului. Proiectul “Descopera Codrii Iasului pe bicicleta” vine astfel ca un raspuns la nevoile iubitorilor de mers pe bicicleta din Iasi si face parte dintr-o serie de actiuni ample gandite de ProBikeAddiction care au drept scop promovarea ciclismului prin folosirea bicicletei atat ca mijloc reacreational, cat si ca mijloc de transport. In plus, din experienta stim ca cicloturistii sunt motivati de un mix de elemente: natura, oportunitatea de a se relaxa si de a se socializa. De aceea, noi organizam periodic ture ghidate de cicloturism “, a declarat Ioana Popa, presedintele Asociatiei ProBikeAddiction.

probikeaddiction_cicloturism_marcare

Pentru proiectul “Descopera codrii Iasului pe bicicleta” a fost necesara gasirea unui traseu accesibil astfel incat sa nu puna dificultati mari de parcurgere inclusiv pentru familii cu copii si in acelasi timp sa fie aproape de municipiu. Cadrul natural este deosebit – traseul va parcurge rezervatia naturala de tip forestier Padurea Uricani , cu o suprafata de aproximativ 70 de hectare. Cel mai des intalnite specii de arbori sunt stejarul, artarul si teiul argintiu. “Traseul va oferi satisfactii vizuale deosebite, inclusiv o panorama mai putin cunoscuta asupra Iasului”, a declarat Cristian Amariutei, cofondatorul ProBikeAddiction. In plus, in apropierea traseului marcat care va fi inaugurat in luna aprilie, cicloturistii vor putea admira palatul Sturdza, monument istoric de arhitectura nobiliara din secolul al XVIII-lea, care in prezent gazduieste Muzeul de Etnografie.

Mai multe fotografii din tura de recunoastere puteti vedea AICI.

Daca tot a venit primavara, curand ne apucam de treaba: stabilie exacta a traseului, ecologizare, marcare, conceperea materialelor informative si de promovare. Cine doreste sa ni se alature e binevenit si poate lua legatura cu noi: ioana@probikeaddiction.ro sau 0742.22.00.61.

Proiectul “Descopera Codrii Iasului pe bicicleta”  este finanțat de TRANSGOR LOGISTIK, prin Fundația Comunitară Iași si se deruleaza in parteneriat cu Centrul de Informare Turistica Miroslava.

via probikeaddiction.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: