Din 27 noiembrie, primul love story românesc va rula în cinematografe

Poveste-de-dragoste_poster-

De la regizorul #Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014, vine în iarna aceasta pe ecrane “Poveste de dragoste”, un film cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile principale.

Pentru acest rol, cea mai mare provocare pentru Dragoș Bucur a fost să învețe să cânte la vioară. A luat lecții de la un profesor și și-a descoperit pasiunea pentru acest instrument.

Cele mai grele scene pentru mine au fost scenele în care am cântat la vioară. Și sunt convins că au fost la fel de grele și pentru Raluca, și pentru restul echipei”, spune Dragoș, care a avut la dispoziție mai puțin de o lună pentru a învăța pozițiile, mișcările arcușului și sincronizările. “E mult mai dificil decât pare. Am descoperit că îmi place mult mai mult decât orice instrument de muzică clasică. Vioara are un tip de sonoritate pe care nu îl descoperisem ”, adaugă actorul.

Pentru că profesorul îl lăuda foarte tare, l-am întrebat pe Dragoș cum face să învețe toate notele. Mi-a spus că nu are ureche muzicală și că învață totul matematic. E fantastic ce a reușit să facă într-un timp atât de scurt”, spune Cristina Iacob, regizorul filmului.

Este acel tip de personaj pe care îl joci odată-n viață”, spune Dragoș Bucur despre rolul său, care a își amintește și de alte tentative de a învăța să cânte la vioară: “Când aveam 10 ani, una dintre vecinele mele care știa avea o vioară, s-a gândit să îmi facă un bine și să mă învețe să cânt. Cred că a durat vreo 30 de minute perioada în care am învățat să cânt la vioară, după care toată lumea și-a dat seama că nu am nici o șansă”.

“Poveste de dragoste”a rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal și în cadrul celei de-a 20-a ediția a Festivalului Internațional de Film Portobello.

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound).

Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film. În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

INFO

www.facebook.com/PovestededragosteFilm

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: