Din 15 noiembrie, in cinematografe: Un barbat, o alta femeie, aceeasi poveste – ”Déjà Vu!”

Este prima dimineată în care Mihai, un bărbat de 55 de ani, se trezeste acasă nu alături  de sotia sa, ci de amantă. Ce urmează este Déjà Vu, cel mai recent lungmetraj al lui Dan Chisu, în calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor si producător.

Déjà Vu este povestea tragi-comică a unui trio amoros cu efecte revelatoare. Ineditul si, totodată, drama povestii nu vine din tema abordată, relatia în trei, ci din tehnica de filmare si tot ce decurge de aici. Spectatorul intră în viata personajului principal fără să îl vadă, descoperindu-l numai din modul în care reactionează personajele cu care el interactionează: mama, sotia si amanta. Personajul principal este singurul decident al actiunilor sale, dar si al
cadrelor pe care le surprinde.

”Mi-am dat voie să risc, actoriceste vorbind” – Ioana Flora

Lucrul la Déjà Vu a fost din primul moment o provocare profesională. Când primesti un astfel de rol, poate fi în egală măsura îmbucurător si intimidant. Aveam nevoie de încredere, îndrumare si sust inere, iar Dan mi-a oferit încredere totală încă din timpul repetit iilor si a fost deschis la orice întrebare sau propunere, fapt care m-a ajutat enorm. Am modificat sau am improvizat împreună în timpul celor trei săptămâni de repetitii, încât la filmări stiam deja foarte bine ce aveam de făcut. E un proiect de suflet în care mi-am dat voie să risc, actoriceste vorbind, în care am iesit din zona mea de confort, ceea ce nu poate fi decât binevenit din când în când pentru un actor.”, spune Ioana Flora, actrita care interpretează rolul amantei, Tania.

Actriţă de film, teatru şi televiziune, Ioana Flora este cunoscută si premiată pentru rolurile ei din Marfa şi banii (2001), al lui Cristi Puiu, Pescuit sportiv (2007), în regia lui Adrian Sitaru, A Long Story (2011), în regia lui Jorien van Nes, Periferic (2012), în regia lui Bogdan George Apetri, Domestic (2013), al lui Adrian Sitaru. Pe scenă, Ioana poate fi văzută în prezent la Odeon, Godot Cafe-Teatru  si teatre independente/spatii neconventionale pentru piese de
teatru din Bucuresti si din tară.

”Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat” – Tudor Smoleanu

Filmul Déjà Vu a fost unul dintr-o, de acum, bogată serie de proiecte realizate împreună cu regizorul Dan Chisu, asa că, se întelege, am lucrat cu plăcere împreună. Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat pentru că presupune un joc putin diferit de ceea ce faci în mod obisnuit. E interesantă trecerea de la un partener la cameră. M-as mai juca asa! Sper ca filmul să se bucure de succes!”, spune Tudor Smoleanu, actorul care interpretează rolul lui Mihai, personajul principal. Tudor Smoleanu a mai jucat în Bucureşti NonStop (2013), Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012), Ursul (2011) s i Întâlniri încrucişate (2009), regizate de Dan Chisu. Ca scenarist, Tudor Smoleanu semnează filmul Zbor deasupra unui cuib de curci (2003).

Déjà Vu va avea premiera de gală joi, 14 noiembrie, ora 20:00, la CinemaPRO. Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara: Târgu Mureş, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

Distribuţia: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca Alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei şi Dan Chişu. Déjà Vu este o co-producţie DaKINO Production şi Watch Me Productions, realizată cu sprijinul HBO România, 2012.

Parteneri media: Antena3, Radio Guerrila, Cinemagia, 24FUN, Cinefan, Caţavencii, Blitz TV, 220.ro, askmen.ro, femeia.ro, kudika.ro, envy.ro, lyla.ro, garbo.ro, ArtActMagazine.

Alti parteneri: BDG, Mouton, Finnish, Privileg Catering

INFO

www.facebook.com/dejavuromania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: