Diferente intre un focar de fonta si unul de otel la semineele pe lemne

a42_Blanka_910

Semineele au avut si vor ramane cu un rol special in locuinta oricarei familii. Indiferent ca este vorba de stil clasic sau modern, ca functioneaza pe lemne, gaz, curent sau bioetanol, acestea sunt o necesitate si in acelasi timp o placere in orice spatiu ar fi asezate.

Caldura si atmosfera placuta pe care le creeaza aduc o stare de confort si bine in reunirea familiei si completeaza perfect intregul peisaj de acasa. Cine nu si-ar dori un asemenea obiect sau mai mult spus, o astfel de atmosfera in propria locuinta?

Inainte de achizitionare, insa, trebuie cunoscute anumite detalii. De fiecare data cand facem o achizitie pentru un timp indelungat, ar fi ideal sa ne interesam de cat mai multe detalii. Sa comparam caracteristici si preturi cu alte obiecte asemanatoare, pentru a fi siguri ca alegerea finala este cea mai buna din toate punctele de vedere.

Focarele sunt de diferite dimensiuni, puteri calorice, design, iar materialul din care sunt confectionate difera de la model la model. Nu foarte multi oameni cunosc nevoile prioritare pentru care achizitioneaza un semineu modern sau clasic, cele doua aspecte principale nefiind luate prea mult in calcul la alegerea acestuia- partea estetica sau randamentul crescut. Doar in functie de acest raspuns, orice cumparator se poate informa despre diferentele esentiale intre focarul de fonta si cel de otel cu samota. Cele mai importante 3 sunt urmatoarele:

  • Designul este primul si cel mai vizibil aspect care diferentiaza cele doua focare. Daca focarul cu fonta se incadreaza perfect in stilul iubitorilor de clasic, captuseala cu samota a focarului de otel aduce o nuanta eleganta care va schimba complet imaginea incaperii in care este amplasat.
  • Focarul de fonta se incalzeste intr-un timp mai scurt de la momentul aprinderii focului, in timp ce focarul de otel are o incalzire mai lenta, insa durabil pe un timp mai indelungat dupa stingerea focului.
  • Focarul de otel cu samota necesita mai multa munca la intretinere pe termen lung. De ce? Datorita samotei, care este un consumabil care necesita schimbare la o perioada de cativa ani, din cauza riscului de spargere in momentul in care lemnele sunt puse pe foc sau chiar din cauza lemnelor umede arse in focar.

Alegerea intre focarul de fonta si cel de otel cu samota este similara cu alegerea unui autovehicul cu un motor pe benzina sau pe motorina. Fiecare om alege in functie de nevoie si preferintele personale.

Daca inca nu esti sigur, nu ai prea multe detalii si te intrebi ce semineu s-ar potrivi cel mai bine locuintei tale, compania Pefoc.ro SRL, ofera consultanta gratuita in vederea planificarii construirii de seminee ieftine si de calitate. Pe langa asta te asteapta o gama larga de focare, termofocare, sobe pe lemne si cosuri de fum, iar transportul fiecarui produs este gratuit, oriunde in Romania!

Alege calitatea – alege Pefoc.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: