DICE: Atelier de țesut la gherghef

Atelierele DICE: Distractiv-Interactiv-Creativ-Educativ, organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, la Palatul Culturii, vor fi reluate începând de marți, 2 iunie 2020, într-o nouă formulă, adaptată măsurilor de siguranță impuse în această perioadă.

Pe baza programărilor, se vor forma grupuri de maximum trei persoane, iar tema propusă este țesutul la gherghef, pentru a deprinde câteva din tainele unui meșteșug vechi, descoperind care sunt materialele folosite și cum putem realiza un model tradițional. Adresate copiilor cu vârsta minimă de 10 ani, atelierele se vor desfășura de marți până vineri, începând cu ora 10.00. La cerere, va fi organizat un atelier și sâmbătă, 27 iunie 2020, de la aceeași oră.

Pentru început, veţi vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute”, care valorifică bogatul patrimoniu al Muzeului Etnografic al Moldovei. Apoi, în Atelierul de Educație Muzeală, veţi învăța să urziţi povești cu ațe colorate și veti țese un mini-covoraș sau un semn de carte. Activitatea durează o oră și jumătate. Costul unui bilet este de 20 de lei și include toate materialele necesare.

Atelierele DICE sunt concepute cu scopul de a valorifica patrimoniul și expozițiile temporare disponibile în Palatul Culturii și din perspectiva formării culturale. Pentru detalii și programare, persoanele interesate sunt rugate să sune la numărul de telefon: 0232 275979, int. 116 sau 142.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Atelier de scriere creativă „DADA”

Atelier de mărțișoare la Palat

Atelier de pictură „(Auto)portret” | Palatul Culturii

Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: