Diablo 3, din 15 mai!

Dupa o lunga asteptare si o serie de zvonuri legate de lansarea Diablo III, Blizzard a a anuntat oficial ca jocul va fi disponibil pe piata incepind cu 15 mai. Versiunea digitala a jocului poate fi rezervata acum pe site-ul oficial, iar daca sunteti jucatori de World of Warcraft si platiti abonamentul pentru un an il veti primi gratis.

Diablo III

PRET

Pretul recomandat de Blizzard pentru versiunea standard este de 59.99 USD, iar Collector’s Edition 99.99 USD. Jocul va fi lansat in versiune pentru PC si MAC si, pentru a putea fi jucat va fi necesara o conexiune la Internet. In Romania,  Diablo 3 este disponibil la precomanda la pretul de 259 lei (PC Garage)

CONFIGURATIA

Configuratia minima pentru a fi jucat: OS: Windows® XP/Vista/7 cu DX 9.0c; PROCESOR: Intel Pentium® D 2.8 GHz  sau AMD Athlon™ 64 X2 4400+; PLACA VIDEO: NVIDIA® GeForce® 7800 GT sau ATI Radeon™ X1950 Pro; MEMORIE: 1 GB RAM (XP), 1.5 GB (Vista/7); HDD: 12 GB disponibili pe hard disk; DVD-ROM (pentru versiunea cumparata pe DVD); INTERNET: conexiune Broadband; DISPLAY: 1024×748 minim

DESPRE DIABLO

Diablo III este o continuare a seriei Diablo (Diablo I si Diablo II) . Ca si primele jocuri din serie, Diablo III este un RPG cu tematica „dark fantasy”, in stil Hack and Slash. Actiunea jocului are loc in Sanctuary, fantastica lume intunecata din seria Diablo. Aceasta lume a fost salvata cu douazeci de ani in urma de citiva eroi fara nume in Diablo II.  Razboinici care au supravietuit atacului armatelor Burning Hells au innebunit datorita numeroaselor chinuri pe care le-au suferit. Astfel ca este nevoie de o noua generatie de eroi care sa se confrunte cu fortele raului care ameninta lumea Sanctuary.

Jucatorii vor avea posibilitatea de a explora locatii cunoscute, cum ar fi Tristram. Personajele NPC confirmate sunt doar Deckard Cain , care a aparut in ambele jocuri anterioare, si fiica sa vitrega, un nou personaj care insoteste uneori eroul in actiunile sale. Jurnalul lui Cain de pe site-ul oficial informeaza jucatorul cu privire la evenimentele care au avut loc in primele doua jocuri. Lumea din Diablo este compusa din doua continente principale si mai multe insule mici in regiunea nord-vestica.

CE ADUCE NOU DIABLO 3

Clasele care vor fi accesibile in joc:

Vrajitorul (Wizard) – un caracter ce nu se supune regulilor, rebel si independent. Vrajitorul foloseste in lupta puterea Arcane, dar si focul sau gheata. In lupta, poate incetini timpul, poate folosi Magic Missile, Desintegrate, Electrocute si se poate teleporta. Este stapinul elementelor primordiale si a fortelor elementare ceea  ce il face un adversar redutabil pentru oricine.

 

Vraciul (Witch Doctor) – este un nou tip de erou bazat pe fostul Necromancer din Diablo II, dar cu abilitati asociate culturii voodoo. Poate controla mintea si corpul adversarului, utilizeaza focul si diverse potiuni. Specializarile vraciului sunt desigur vindecarea, hipnotizarea si intoarcerea inamicilor unul impotriva celuilalt. Tot din arsenalul sau fac parte: vraja “Horrify”  care va ingrozi creaturile adverse facindu-le sa fuga, lansarea mingilor de foc  – ”Fire Bombs” ,  invocarea a mii de lacuste devoratoare  – ”Locust Swarm”, dezorientarea adversarilor  prin ”Mass Confusion” si ”Soul Harvest”.

Clasa Demon Hunter - Diablo 3Vinatorul de demoni (Demon Hunter) este minat de ura si dorinta de razbunare. Cu mult timp in urma si-a vazut casa distrusa si pe cei dragi ucisi.  A pierdut tot si lupta pentru razbunare. In numar de citeva sute, sint luptatori fanatici, minati de un singur tel: distrugerea oricarei creaturi din Burning Hell. Traiesc separat de ceilalti si au capacitatea de a rezista puterii corupatoare a demonilor.Vinatorul de demoni este un excelent luptator de la distanta, in lupta folosind arc, arbaleta si materiale explozive.

Clasa Barbarian- Diablo 3Barbarul (Barbarian) – un caracter cu statura masiva, cu o constitutie atletica, ce intimideaza si impune. Forta fizica este unul din atuurile barbarului, oferindu-i un avantaj major in luptele corp la corp. Clasa Barbarian vine cu abilitati (Whirlwind) si arme noi, capabile sa inghete si sa impietreasca inamicii. Este de neegalat in lupta, usor de recunoscut prin forta, marimea si ferocitatea lui. Ca toate celelate clase,  poate fi jucat si in varianta feminina.

Clasa Monk - Diablo 3Calugarul (Monk) – caracter ce  foloseste artele martiale, bazandu-se pe abilitatile sale fizice si mentale speciale. Calugarul nu este pacalit de demoni, ii poate recunoaste si demasca. Este imbracat saracacios, fiind ras in cap si mindru posesor al unei barbi incilcite. Loviturile sale sint fulgeratoare si precise, este rezistent si rapid. Bratele si picioarele sale sint adevarate arme mortale, capabile sa spulbere orice rezistenta.

Un alta noutate este posibilitatea de a castiga bani reali pentru obiectele gasite in joc. Vor exista doua forme de Auction House (Casa de Licitatii), una care va permite vinzarea pentru bani din joc si una care va permite vanzarea pe bani din lumea reala. Se pare ca Blizzard a introdus acest sistem pentru a limita vinzarea  pe bani reali, in afara spatiului virtual din joc, a obiectelor dobindite in-game.

Special pentru jucatoare, au fost create versiuni feminine la toate clasele de eroi, inclusiv la Barbarian si Witch Doctor.

GAMEPLAY

Dintre fetele familiare din Diablo 2 o veti recunoaste pe cea a lui Deckard Cain care face ce face si ajunge din nou prizonier in Tristram. De aceasta data, vom vedea o noua latura a Tristram-ului (Noul Tristam), si mai posedata de catre creaturile infernului si ne vom plimba prin Caldeum, odinioara unul dintre cele mai bogate orase din Kehjistan.

Diablo-III - screenshot

Gameplay-ul va fi mult mai interactiv decit cel din Diablo 2. Te vei putea folosi de anumite obiecte din teren pentru a-ti infringe adversarii (sa darimi zidurile peste ei, spre exemplu). Vei avea la dispozitie sute de arme, scuturi si armuri cu tot felul de proprietati speciale, unele personalizabile.

Diablo 3. E iadul pe pamint, din nou! La lupta!

Surse: wikipedia.com, us.blizzard.com, go4it, dli.ro

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: