Dhafer Youssef 4tet Birds of Requiem în concert la Sala Radio.

În Tunisia anilor ’70, micul Dhafer Youssef îsi construieste singur propriul oud, un instrument muzical traditional arab. La 19 ani ajunge la Viena unde îsi continuă studiile muzicale si devine un virtuoz al acestui instrument, considerat strămosul chitarei acustice.

Dacă m-as fi născut în Africa as fi bătut la tobe. Dacă eram din New York as fi cântat la saxofon. Dar s-a întamplat să mă nasc în Tunisia, asa că voi cânta la oud.” Captivat de jazz încă din copilărie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului său într-un spatiu universal. Si nu e singurul său instrument. Vocea sa, care cândva răsuna din vârful unui minaret din orasul natal, e acum purtată spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, în diverse colaborări, artisti importanti precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

Nominalizat la BBC Music Awards For World Music în 2006, artistul tunisian mărturiseste că îsi imagineaza muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginatia sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Pe 10 Aprilie 2014, Dhafer Youssef prezintă la Sala Radio al patrulea album, intitulat Birds Requiem, cel mai recent material discografic al său, la care a contribuit si celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer. Pe scena Sălii Radio din Bucuresti vor fi prezenţi: Dhafer Youssef –  Oud, Voce; Kristjan Randalu –  Pian; Phil Donkin – Contrabas; Chander Sardjoe – Tobe.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

http://www.youtube.com/watch?v=O3Nhzf2DW98#t=0

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 80, 120, 140 de lei  în funcţie de categorie si pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

CONCURS

Vă invităm să descoperiti filmul personal al lui Dhafer Youssef si mai de aproape. Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele Dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Dhafer Youssef). Câstigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts si Eventim.

Jazz Night Out este o platformă de evenimente si socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si întâlniri cu artisti străini si români.

INFO

www.twinarts.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: