Dezbaterea ”Refugiații, o provocare pentru Europa”

Afis-Dezbatere

Asociaţia Culturală Onesimos vă invită sîmbătă, 9 ianuarie 2016, la Muzeul Unirii (Str. Lăpuşneanu, Nr. 14, Iaşi), începînd cu ora 14:00, să participaţi la o dezbatere cu tema „Refugiaţii, o provocare pentru Europa”. Intrarea este liberă!

Cu toţii ştim că civilizaţia europeană se confruntă în ultimii ani cu dileme care pun în discuţie însăşi fibra ei identitară. Una dintre frămîntările care suscită dezbateri aprinse şi nuanţate la cel mai înalt nivel al forurilor decizionale şi care ne preocupă pe noi toţi este cum ne raportăm la imigranţii ce îşi croiesc drum spre Europa.

Care sunt condiţionările istorice şi culturale ale acestor populaţii, cu ce principii şi instrumente operează Uniunea Europeană în analiza şi soluţionarea crizei declanşate de refugiaţi, cît de întemeiate sunt temerile legate de întîlnirea cu aceste civilizaţii, care este impactul noului context la nivel personal?

Invitați:

  • Dorin DOBRINCU – istoric, Institutul de Istorie „A.D.Xenopol”, Iaşi;
  • Dănuţ MĂNĂSTIREANU – teolog, „World Vision International”;
  • Dănuţ JEMNA – moderator, profesor FEAA, Univ. „Al. I. Cuza”, Iaşi.

Onesimos este o asociaţie culturală creştină, persoană juridică română de drept privat, apolitică, fără scop patrimonial, non-guvernamentală şi interconfesională. Scopul asociaţiei este promovarea valorilor, gîndirii şi creaţiei creştine în forme şi expresii culturale, la nivel naţional şi internaţional. Aceasta își propune ca obiective organizarea de manifestări culturale şi artistice, a unui centru cultural creştin dotat corespunzător în vederea formării tinerilor, susţinerea materială a celor cu posibilităţi materiale reduse în vederea instruirii şi stimulării creaţiei culturale a acestora, cît și traducerea, editarea, tipărirea şi difuzarea de cărţi, reviste, publicaţii periodice, pliante, publicaţii neperiodice în ţară şi în străinătate.

INFO

Asociaţia Culturală Onesimos

E-mailserateonesimos@gmail.com

www.onesimos.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: