Dezbaterea “Moldova vrea Autostradă: Ce e de făcut?”

dezbatere autostrada

Inițiatorii campaniei civice ”Moldova vrea Autostradă” vă invită luni, 10 august 2015, de la ora 18:00, în Sala „Ion Creangă” a Hotelului Astoria din Iași, Strada Lăpușneanu, Nr. 1, dezbaterea cu tema Moldova vrea Autostradă: Ce e de făcut?

Scopul evenimentului este de a gasi solutii din actualul impas, de a facilita discuția în jurul problemei de interes major a comunității din regiunea Moldovei – importanța construcției segmentului de autostradă care să unească Moldova de Transilvania, prin facilitarea colectării soluțiilor concrete și argumentate ale vorbitorilor. Speram sa identificam obiective noi de etapa pentru clasa politica regionala

Organizatorii lanseaza această discuție în contextul necesității găsirii unor recomandări pentru implementarea proiectului de infrastructură de transport, precum și identificarea de solutii din mediul politic, mediul de afaceri și societatea civilă locală, pentru concretizarea construcției autostrăzii Tg. Mureș – Iași – Ungheni.

La această dezbatere se vor analiza avantajele construcției acestui proiect major de transport, precum: Unirea Estului și Vestului țării printr-o autostradă care oferă posibilitatea ralierii la o rețea de infrastructură europeană modernă, fluidizarea traficului, un timp mai scurt pentru a ajunge la destinație, dezvoltarea economică explozivă a regiunii Moldovei, prin extensie a Transilvaniei, întregii Românii și a Republicii Moldova; județele din Moldova vor reintra în circuitul dinamicii economiei naționale și europene, iar sectorul turismului, investițiilor și exporturilor vor crește exponențial.

Printre invitații, care vor lua cuvântul în cadrul dezbaterii, se vor afla: Marius Alexa (Președintele Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii Iași); Ing. Gheorghe Pleșu (Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Iași); Prof. univ. dr. Florin Varlam (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iași).

INSCRIERE

Publicul interesat de o dezbatere reală a acestui proiect de infrastructură de transport: reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, mass-media, specialiști din domeniu este invitat să participe la eveniment. Sunteti rugati să vă înregistrați la eveniment, completând formularul de înregistrare disponibil la adresa : http://goo.gl/forms/eW4iuxVjbI

 

Această inițiativă face parte din campania civică apolitică și advocacy MOLDOVA VREA AUTOSTRADA, proiect coordonat de Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași care și­-a propus să acționeze ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societății românești.

INFO

moldovavreaautostrada.ro

www.facebook.com/moldovavreaautostrada

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: