Dezbaterea: Drogurile – fenomen social !?

La initiativa Biroului de Politie pentru Centrul Universitar, cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, al Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi si al Universitatii „Petre Andrei” din Iasi a fost realizat in anul 2009 un studiu in randul studentilor cazati in campusurile universitare din Iasi.

Conform acestei cercetari, unul din patru studenti participanti la studiu (24,6%) au declarat ca au consumat cel putin o data o substanta din categoria drogurilor, cea mai consumata substanta fiind cannabis (43%), iar pe locul II situandu-se produsele „etnobotanice”cu 28,5%. Consumul acestor produse a crescut foarte mult in ultima perioada, fapt reflectat si de numarul mare de tineri care ajung la Unitatile de Primire Urgente cu intoxicatii.

Ca un raspuns la aceasta situatie, Agentia Nationala Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi si  Politia Municipiului Iasi – Biroul de Politie pentru Centrul Universitar, alaturi de partenerii sai, organizeaza in cadrul Proiectului SMART dezbaterea cu tema  „ Drogurile – fenomen social !?”. Evenimentul va avea loc joi, 25 noiembrie 2010, ora 18:00, in  Aula “George Emil Palade” a Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: