Dezbatere pornind de la volumul ”Istoria Romaniei prin concepte” coordonat de Victor Neumann si Armin Heinen

Dezbaterea pornind de la volumul Istoria Romaniei prin concepte. Perspective alternative asupra limbajelor social-politice coordonat de Victor Neumann si Armin Heinen va avea loc marti, 15 februarie, la ora 14.00, în Sala Senat a Universitatii “Al. I. Cuza”.

Participa: Acad. Alexandru Zub, prof. univ. dr. George Poede, prof. univ. dr. Andrei Corbea, Gheorghe Clivetti

Invitati: prof. univ. dr. Armin Heinen si prof. univ. dr. Victor Neumann, editorii volumului

Moderator: prof. dr. Daniel Condurache

Aparut în colectia “Historia” a editurii Polirom, volumul Istoria Romaniei prin concepte. Perspective alternative asupra limbajelor social-politice, coordonat de reputatii istorici Victor Neumann si Armin Heinen, atinge subiecte dintre cele mai actuale: decalajele culturale si social-politice ale Romaniei în comparatie cu Occidentul, ce anume s-a facut sau nu s-a facut în beneficiul europenizarii Romaniei.

Istoria Romaniei prin concepte se adreseaza cititorului interesat de cultura, politicile, societatea si mentalitatile romanesti începînd cu secolul al XVIII-lea si pîna în prezent.

Victor Neumann (editor) este istoric, profesor de istorie moderna universala si de istorie moderna a Romaniei la Universitatea de Vest din Timisoara. Domenii de cercetare: istoriografie, multiculturalitate si interculturalitate, istorie conceptuala, teoria istoriei. Este coordonator al scolii Doctorale Internationale de Istorie Conceptuala “Reinhart Koselleck” din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, înfiintata în cooperare cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen si sustinuta financiar de Fundatia Volkswagen din Germania. Dintre cartile cunoscute publicului roman, amintim Tentatia lui homo europaeus, Iasi, 2006 si Neam, Popor sau Natiune?, Bucuresti, 2005.

Armin Heinen (editor) este profesor de istorie premoderna si moderna la Universitatea din Aachen. A urmat studii de istorie, stiinte politice si matematica la Universitatea din Frankfurt am Main, studii doctorale la Universitatea din Trier. începînd cu 1998 este profesor titular la Universitatea din Aachen. A publicat lucrari de istorie comparata europeana, germana, olandeza, americana si franceza. Dintre cartile cunoscute publicului roman, amintim Legiunea Arhanghelul Mihail, Bucuresti, 2006.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: