Dezbatere din seria TIMPUL 140: Ce înseamnă a gândi altfel?

ce insemna a gandi la fel

Joi, 30 iunie 2016, ora 18:00, în librăria Cărturești Palas Mall din Iași, Revista de cultură contemporană TIMPUL, în parteneriat cu Institutul Francez Iași și cu Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică din cadrul UAIC Iași, vă invită să participați la dezbaterea de idei Ce înseamnă a gândi altfel? Invitatul special, prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei, FSSP, UAIC, membru corespondent al Academiei Române, va dialoga cu redactorul-șef al revistei TIMPUL, conf.univ.dr. George Bondor.

Dialogul de idei cu tema ”Ce înseamnă a gândi altfel?” își propune să reconstituie profilul cultural al unuia dintre cei mai importanți filosofi români ai ultimelor decenii, profesorul Ștefan Afloroaei. Întruchipând figura maestrului pentru multe generații de tineri pasionați de filosofie, autor cu volume publicate de edituri prestigioase din România (Humanitas, Polirom etc.) și cu numeroase lucrări apărute în reviste de specialitate, Ștefan Afloroaei a fost ales de curând membru corespondent al Academiei Române. Dezbaterea are scopul de a pune în evidență excelența unui parcurs filosofic autentic și de a invita publicul să pătrundă într-un laborator de gândire complex și fascinant.

Pasiunea lui Ștefan Afloroaei pentru situaţiile de limită ale vieţii şi ale gândirii, pentru maladiile înţelegerii şi ale experienţei, pentru excentricităţi şi excluziuni străbate toată opera de până acum, luând diverse forme: ipostazele raţiunii negative, efectele destinului şi ale întâmplării, reprezentările străinului, precarităţile filosofiei în spaţiul est-european, limitele interpretării și experiența absurdului. Toate acestea sunt puse în scenă pentru a surprinde stratul profund al credinţelor şi al convingerilor omului, al presupoziţiilor şi al reprezentărilor care îi rămân de multe ori inconştiente, dar care constituie fundalul secret din care izvorăsc toate acţiunile, ideile, afectele şi exprimările sale de zi cu zi.

Evenimentul va avea loc joi, 30 iunie, ora 18:00, în librăria Cărturești Palas Mall din Iași, cu susținere oferită de Institutul Cultural Român. Participarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât și elevilor și studenților interesați de înțelegerea adecvată a fenomenelor sociale și culturale ale zilelor noastre.

INFO

www.revistatimpul.ro

www.facebook.com/RevistaTimpul.ro

PE ACEEASI TEMA:

ZSF 2017 / Ce inseamna sa fii liber, in viziunea lui Cosmin Vaman

Dezbaterea ”Activismul familial intr-o societate democrata”

Comisarul european Marianne Thyssen sta de vorba cu iesenii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: