Dezbatere despre viața culturală ieșeană cu scriitorul Dan Lungu

Dan-Lungu-foto

Miercuri, 7 decembrie 2016, începând cu ora 18:30, ieșenii sunt invitați la o dezbatere despre viața culturală ieșeană cu scriitorul Dan Lungu.  Întâlnirea se va desfășura la galeriile Meru (blvd. Carol I, 3) și se va concentra pe teme ce țin de revitalizarea culturală a orașului și a județului.

Astfel, în cadrul evenimentului se va discuta despre ce schimbări legislative sau măsuri se impun pentru a eficientiza și transparentiza cheltuirea banilor publici în cultură. Publicul participant va fi invitat, de asemenea, să propună schimbări în practicile administrației publice locale în materie de cultură și să dezbată asupra marilor proiecte culturale pe care și le-ar putea asuma orașul. Un punct important în discuția de miercuri va fi și cel al revitalizării vieții culturale în mediul rural și rolul asociațiilor culturale și artiștilor independenți în acest sens.

Dan Lungu, unul dintre cei mai cunoscuți și traduși scriitori din România, deschide lista USR Iași pentru Senat. Proiectul său de candidatură se focalizează pe  strategia culturală a Iașului și propune construcția unui oraș cu vitalitate culturală, cu consum cultural ridicat și democratizat, cu putere de omologare a valorilor la nivel național, exportator de bunuri culturale și spațiu al ospitalității cultural-artistice.  Întregul proiect poate fi consultat aici: www.facebook.com/notes/dan-lungu.

La întâlnirea de miercuri va participa și Andrei Postolache, liderul Pentru Iași, alături de reprezentanți ai comunității creative ieșene, operatori culturali și organizatori de evenimente.

INFO

www.facebook.com/notes/dan-lungu

PE ACEEASI TEMA:

Dezbatere la Iasi despre istoria Bisericii sub comunism

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Opening Party la Tiki Village. Invitati: DJ Optik și Adrian Eftimie

Deschis la Distractie te provoaca la cel mai tare CONCURS de gatit in familie!

FIE 2017 / Weekend de muzica clasica cu participare internationala

”Supraviețuirea creştinului ȋn cetate” – o analiză la rece realizată de profesorii Adrian Papahagi şi Radu Preda

Scrie un comentariu: