”Despre oameni si melci” – Premiera de gala

Poster oficial Despre oameni si melci

Filmul de neratat al lunii septembrie este comedia ”Despre oameni si melci”, ce va avea premiera nationala in data de 14 septembrie, ajungand in prima saptamana in nu mai putin de 22 de orase, pe aproximativ 40 de ecrane.

Premiera de gala va avea loc in Iasi pe data de 15 septembrie,  la Cinema City – Iulius Mall, de la ora 20.45. Doi ieseni fac parte din distributie: Monica Barladeanu si Catalin Cucu, actor la Teatrul “Luceafarul”. La premiera vor fi prezenti regizorul Tudor Giurgiu si actorii Monica Barladeanu, Dorel Visan si Andi Vasluianu.

UPDATE: Vor avea loc doua spectacole de gala la Iasi. Inaintea celui de la Cinema City, se va organiza un spectacol si la Cinematograful Victoria din Iasi, sambata, 15.09.2012, orele 20,00. Vor fi prezenti: Tudor GIURGIU – regizorul filmului, Oana GIURGIU – producator, Ionut TEIANU – scenarist; alaturi de actorii: Monica BIRLADEANU, Andi VASLUIANU, Ovidiu CRISAN, Catalin CUCU. Biletele s-au pus in vinzare la casieria cinematografului Victoria.

In primul weekend filmul va putea fi vazut in: Bucuresti, Bacau, Arad, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Tulcea, Brasov, Pitesti, Satu Mare, Slatina, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Targu Mures, Oradea, Braila, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Bistrita si Hunedoara.

Distribuitorii filmului, Transilvania Film si Ro Image, si-au propus sa aduca aceasta productie in fata publicului din orase si zone care nu dispun de sali de cinematograf prin metode alternative de proiectie. In acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor proiecta ”Despre oameni si melci” in diferite orase din Romania, in teatre sau case de cultura, proiectii al caror program va fi pre-anuntat pentru a ajunge in atentia publicului.  Pe langa mijloacele traditionale de promovare (outdoor, print, TV) distribuitorii au decis sa investeasca intr-o campanie masiva online, realizarea de spoturi si materiale video personalizate, actiuni de sampling  precum si in amplasarea de displayuri si materiale neconventionale (ex. Conserve de melci cu protagonistii filmului), totul din dorinta de a trezi atentia publicului si de a-l invita sa vina cu interes la film.

Premierele de gala in prezenta actorilor, a regizorului si a membrilor echipei vor avea loc in Bucuresti, Targoviste, Oradea, Cluj, Arad, Timisoara, Bacau, Iasi, Constanta, Galati, Braila, Ploiesti, Targu Mures, Alba Iulia si Sibiu.

Situl filmului, www.despreoamenisimelci.ro, contine atat materiale ample din perioada filmarilor cat si informatii la zi, detalii despre campaniile neconventionale desfasurate sau testimoniale cu protagonistii si principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta saptamanal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locatiile speciale unde se vor desfasura proiectiile in orasele lor.

Despre film

1992, Cimpulung Muscel. Fabrica de masini ARO a dat faliment si urmeaza sa fie privatizata intr-o saptamana. Va fi cumparata de o companie franceza care intentioneaza sa o transforme intr-o crescatorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica ii are in prezent, doar 300 isi vor pastra locul de munca.Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa Legaturi Bolnavicioase, care a avut premiera in Romania in anul 2006. In ”Despre oameni si melci” spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Monica Birladeanu - despre oameni si melci

Monica Barladeanu in ''Despre oameni si melci'' / Foto: Adi Marineci

Scenariul ii apartine lui Ionut Teianu, mutat  in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Despre filmari

Filmarile au avut loc in diverse locatii din Bucuresti, Calarasi, Amara, Targoviste, Breaza si Ploiesti si s-au desfasurat pe parcursul a 6 saptamani. Filmul a obtinut finantare de la CNC in sesiunea din vara anului 2010 si a beneficiat de sustinere financiara atat din partea Eurimages cat si a Programului MEDIA al Uniunii Europene. In plus, South Eastern Cinema Network(SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO Romania a contribuit de asemenea la procesul de finantare al productiei. ”Despre oameni si melci” este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).

Premiera filmului va avea loc in data de 14 septembrie in cinematografele din intreaga tara. Filmul este distribuit in cinematografe de Transilvania Film in colaborare cu Ro Image.

La campania de promovare a filmului au contribuit: Vodafone, Kiss FM, Ringier, Grand Digiplex Baneasa, Baneasa Shopping City, Fan Courrier, Carrefour, Olay, Fertilia, Petrom, News Outdoor. Distributia filmului este sustinuta de: Ringier, Grand Cinema Digiplex si Baneasa Shopping City.

Partenerii media ai filmului sunt: Cinemagia, Evenimentul Zilei, Zile si Nopti, Cinematique, Cinema Rx, Cinefan, Film Reporter, Hip Mag, B365, Metropotam, Feeder, Toti pentru unul, Mixtopia, Ziarul de Iasi si IasiFun.

Program Iasi

Cinema City

Sâmbătă: 12:20, 14:20, 18:50, 20:45, 23:00
Duminică: 12:20, 14:20, 17:50, 20:00, 22:00
Vineri, Luni-Joi: 14:20, 17:50, 20:00, 22:00

Cinema Victoria

Vineri-Joi: 14:00, 16:00, 18:00, 20:00

 

INFO

www.despreoamenisimelci.ro

www.facebook.com/despre.oameni.si.melci

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “”Despre oameni si melci” – Premiera de gala”

  1. Denisa says:

    Premiera cu seara de gala e la Cinema City, nu la Victoria.

Scrie un comentariu: