Despre gazetarie si literatura, cu Mihai Radu

Vineri, 4 aprilie, la ora 18.00, Librarium Palas (Str. Palas 7A) si Editura Polirom vă invită la o discutie despre gazetărie si literatură cu Mihai Radu, jurnalist la Catavencii, cel care semnează, împreună cu Simona Tache, volumul ”Femeile vin de pe Venus, bărbatii de la băut”.

Eveniment prilejuit de lansarea primului roman semnat de Mihai Radu, ”Sebastian, ceilalti si-un cîine”, apărut recent la Editura Polirom în colectia „Ego. Proză”. Vor participa: Alex Savitescu, Nicoleta Munteanu, redactorii Alecart si Asociatia Studentilor la Jurnalism Iasi.

Moderator: George Onofrei. Eveniment sprijinit de Universitatea „Petre Andrei” din Iasi

Sebastian este burlac, functionar la primărie, scriitor aspirant si potential infractor. Gratiela e mamă, sotie înselată, prezentatoare TV si încearcă o afacere în agricultura eco.

Vietile celor doi se intersectează de mai multe ori, în cele mai neasteptate moduri, dar între ei nu pare să se înfiripe o relatie cu adevărat serioasă. El este prins între problemele cu legea, un tată singur si morocănos, un cătel bolnav pe care nici măcar nu si l-a dorit si pornirea aproape compulsivă de a analiza orice detaliu din viata lui, ajungînd deseori la concluzii absurde. Ea îsi împarte cu greu timpul între carieră si fiică, încercînd în acelasi timp să uite o căsnicie în ruine, ceea ce se va dovedi foarte dificil.

Povestile lor, împreună cu cele ale părintilor, ale prietenilor si ale colegilor se reunesc în Sebastian, ceilalti si-un cîine, o carte despre temerile personale care trebuie să fie depăsite, despre aspiratii si nereusite, despre dragostea neîmplinită si viata reală ce nu se potriveste niciodată cu fanteziile tineretii.

Carte recomandată de Radio Guerrilla si Catavencii.

DESPRE AUTOR

Mihai Radu are 36 de ani si a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitătii „Al.I. Cuza” din Iasi. Este jurnalist la săptămînalul Catavencii. În anul 2013 a publicat, împreună cu Simona Tache, cartea ”Femeile vin de pe Venus, bărbatii de la băut”.

INFO

Librarium Palas

Str. Palas, nr. 7A, Palas Shopping Mall

www.librariumgrup.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: