Desen sau fotografie

Roberto Longo - desen in carbune (5)

Maiestria cu care deseneaza in carbune l-a facut pe Robert Longo unul dintre cei mai admirati artisti din Statele Unite. Desenele, atit de apropiate de imaginea fotografica, descriu frumusetea si uritenia prezentului si trecutului.

Lucrarile lui de mari dimensiuni au o tematica diversa si contrastanta,  ilustrind de la  candoarea naiva a copiilor adormiti, grandoarea calma  a Pamintului si a planetelor, trandafiri in floare si catedrale gotice,  pina la explozii nucleare,  valuri uriase, piloti de vinatoare si rechini fiorosi.

Roberto Longo - desen in carbune (9)

Roberto Longo - desen in carbune (10)

Roberto Longo - desen in carbune (2)

Roberto Longo - desen in carbune (4)

Roberto Longo - desen in carbune (11)

Roberto Longo - desen in carbune (1)

Editorul cartii ”Robert Longo Charcoal”: ”Fara nici un dubiu cistigatorul din 2005  al premiului Goslar Kaissering  este un recordman al zilelor noastre. Longo isi impresioneaza privitorul dind expresie grafica sentimentelor de teama si neliniste pe care le simtim noi,  oamenii secolului XXI.”

Cartea purtind titlul ”Robert Longo Charcoal” este in curs de aparitie in SUA si a fost realizata in strinsa colaborare cu artistul, reflectind activitatea sa artistica din ultimul deceniu.

Robert Longo s-a nascut in Brooklyn in 1953 si a studiat sculptura la Colegiul de Stat Buffalo. La sfirsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980, Longo a colaborat cu muzicieni  din New York ca Glenn Branca, Rhys Chatman si Jonathan Kane formind trupa denumita Robert Longo’s Menthol Wars. In 1980, seria de desene ‘Men in the City” a atras atentia criticilor, primind o multime de aprecieri.

De-a lungul carierei a regizat citeva videoclipuri muzicale, printre care ”Bizzare Love Triangle” pentru New Order sau ”The One I Love” pentru R.E.M..

In 1995 a regizat filmul ”Johnny Mnemonic”, cu Keanu Reeves si Dolph Lundgren.

Sursa: www.getaddictedto.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: