Descoperiti și cuceriti Masivul Piatra Craiului

dsc_0182

Clubul Alpin Temerarii vă invită, în perioada 04-06 septembrie 2015, să descoperiți și să cuceriți masivul Piatra Craiului , în cadrul celei de-a IX a etape a Campionatului Național de Turism Sportiv Ștafeta Munților, dotat cu Trofeul Temerarii ediția a II a, unde tabăra va fi amplasată la Gura Râului, Masivul Piatra Craiului, orașul Zărnești.

Legenda spune că acum foarte mult timp, poporul de prin aceste locuri era condus de un crai mult iubit şi respectat, căruia i se spunea Măritul. Ajuns deja bătrân, el nu avea niciun copil. Aşa că hotăreşte să aleagă chiar el un moştenior al tronului, pentru a evita luptele de după moartea sa. Organizează în acest scop un concurs în care flăcăii veniţi din toate colţurile ţării să se întrecă în probe fizice şi de înţelepciune. La o stână din munţi trăia un păstor voinic pe nume Brăduţ. Auzind de competiţia pentru tron a Măritului, tovarăşii păstorului îl îndeamnă să se ducă şi el să-şi încerce norocul. Acesta se dovedeste cel mai drept, puternic și înțelept dintre toți feciorii. Așadar Piatra cea Mare pe potecile pe care a umblat Braduț sa numit Piatra Craiului în cinstea păstorului care prin propriile puteri a devenit Crai.

Trofeul Temerarii este o competiție de tip Challenge ce se desfășoara la nivel național unde Clubul Alpin Temerarii va organiza diferite activități cu specific montan, precum: drumetie, orientare sportivă, cunoștințe turistice, maraton, foc de tabără, poezie, muzică folk și alte surprize).

Tărâmul de vis Piatra Craiului, un munte încarcat de mistere și istorie, cu peisaje unice vă așteptă să-i cuceriți două vârfuri ce domină zarea. Trofeul Temerarii se adresează tuturor persoanelor, indiferent de condiția fizică pe care o au și doresc să participe la activități sportiv-cultural-ecologice.

Participanții în funcție de vârstă și de nivelul de pregătire vor participa sub forma unei echipe, formată din trei persoane unde vor alege una din cele șase categorii: Elite, Family, Juniori, Feminin, Veterani, Open. Categoria Family este ce-a mai căutată categorie din întrega competiție unde părinții sunt încurajați de către organizatori să descopere frumusețile naturii, savurând emoțiile unei competiții unde copii vor învăța cum să citească o harta, cum să folosească o busolă, își vor testa cunoșințeșe turistice.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Zărnești, Jandarmeriei Zărnești, Salvamont Zărnești, Crucea Roșie Zărnești, Rezervația Naturală Piatra Craiului, Concelex , Andratec AG 2002 și a sculptorului Mihai Jitaru.

Evenimentul cuprinde probe de concurs , organizate conform regulamentului Campionatului Național de Turism Spotiv „ȘTAFETA MUNȚILOR” iar pentru mai multe detalii vă invităm să accesați site-ul www.stafetamuntilor.ro

INFO

Campionatul Național de Turism Spotiv „ȘTAFETA MUNȚILOR”

www.stafetamuntilor.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: