Descopera Romania salbatica – proiectie de film documentar

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, împreună cu Casa de Cultură „Mihai Ursachi” și Clubul Fotografilor Iași, au plăcerea să vă invite la lansarea celui mai nou episod al serialului “Descoperă România Sălbatică”.

Videoproiectia va avea loc marți, 10 ianuarie 2017, ora 18:30 Sala “Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” – Parcul Copou, Iași.

Intrarea este liberă.

Episodul ce se va lansa în premieră la Iași este dedicat Ciucașului, cu siguranță cel mai frumos munte din Carpații de Curbură. Pe lângă acest episod se vor mai proiecta și alte episoade deja lansate și exista și o mică surpriză pentru cei prezenți.

Serialul vine ca o completare la proiectul “România Sălbatică”, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu World Wide Fund for Nature (WWF). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.

Serialul Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață. Dan Dinu a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin Dumitrache și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect. Cei doi au început să pună bazele Nature and Travel Documentaries (NTD) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Dan Dinu este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent, este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.

Mai multe despre proiect și filmele lansate până acum găsiți pe ntdfilm.ro.

Pentru cei care nu sunt din Iași sau nu pot veni la eveniment, episodul din Ciucaș va fi disponibil online începând cu 10 ianuarie 2017.

INFO

www.romaniasalbatica.ro

PE ACEEASI TEMA:

Cinema in the Park – IAȘI: To Rome with Love

Copilul-problemă | Cinema Ateneu

Tradatorul | Cinema Ateneu

Proiectiile CINEMADUR continua si in luna iulie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert coral | Stagiunea estivala

Concer simfonic. Solist: RĂZVAN SUMA, violoncel

Seara duetelor de dragoste | Gradina Botanica Iasi

Reflector // Episodul 05 | Acaju

Scrie un comentariu: