Descoperă Basarabia alături de echipa A.T.G.R!

Descoperă Basarabia alături de echipa A.T.G.R! Traseu: Iași – Albița – Chișinău – Cricova – Orheiul Vechi – Chișinău – Mănăstirea Căpriana – Iași.

Sâmbătă, 13 mai 2017.
Ne oprim la granița Albița – Leușeni unde ne vom întâlni cu colegii din București și vom afla lucuri interesante de la poliția de frontieră de data asta la o vamă NON UE – ce acte trebuie să aibă un ghid, cum îți dai seama dacă un turist din autocarul tău este suspect, care sunt locurile din autocar unde infractorii tind să se așeze sau să ascundă lucruri – adevarate ,,inside stories,, pe care le poți afla doar din experiența celor care le trăiesc zi de zi și care pot fi extrem de valoroase pentru un viitor ghid.

După ce trecem cu bine vama (se trece cu cartea de identitate), pornim la drum spre cel mai cunoscut obiectiv turistic din Republica Moldova – Crama Cricova – obiect al patrimoniului cultural – național al țării dar și un adevarat oraș subteran unde vom descoperi cele mai apreciate vinuri ale Moldovei dar și secretele celor mai selecte spumante. (Vizită și degustare).

Continuăm traseul turistic mergând spre Complexul muzeal Orheiul Vechi, (zidurile orașului medieval Orhei și una dintre bisericile rupestre, amplasată pe promontoriile meandrice, formate de albia Răutului între satele Trebujeni și Butuceni).

Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Ne îndreptam spre cazare la hotel în centrul orașului Chișinău, unde vom avea câteva ore de odihnă iar spre seară vom face un tur în centrul orașului (Teatrul Național, Primăria, Piața Marii Adunări Naționale, Guvernul, Parlamentul, Arcul de Triumf, Catedrala Mitropolitană) și apoi vom da start la shopping pentru suveniruri în piața de vechituri sau la alte bunătăți ale Moldovei.

Seara vă propunem o seară mai atipică – în club – unde puteți vedea și viața de noapte a capitalei Moldovei sau ne facem comozi la hotel și cântăm cântece la chitară.

Duminică, 14 mai
Vom vizita Muzeul Militar din cadrul Minisiterului Apărării – care ilustrează istoria tumultoasă a Basarabiei (există și o secțiune dedicata evenimentelor din zona Transnistriei) apoi vom merge spre ultimul obiectiv – Mănăstirea Căpriana, una dintre cele mai vechi mănăstiri ale Basarabiei, ai cărei ctitori au fost marii domnitori ai Moldovei: Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Alexandru Lăpușneanul, Vasile Lupu.

INSCRIERE

Tariful aplicației este de 250 lei și include transport autocar, 1 noapte cazare, mic dejun, ghidaj. Pentru înscrieri: iasi@ghiziiromaniei.ro, tel 0742 570 246. Conditii de inscriere: Avans 1 – 100 lei/pers pana pe 14.04; Avans 2 – 100 lei/pers pana pe 05.05; Diferenta pe autocar.

INFO

ATGR Iasi

www.facebook.com/Scoala-de-ghizi-Iasi-Asociatia-Turistica-Ghizii-Romaniei

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: