Descifreaza Harta iubirii la libraria Avant-Garde

Afis Harta iubirii

Descifreaza Harta iubirii! – acesta este indemnul  Avant-Garde Librarium, alaturi de Editura Polirom, in perioada  1 februarie – 1 aprilie 2012. 30 de titluri ale celor mai importanti autori Polirom se inscriu pe Harta iubirii, beneficiind de 20% reducere pe parcursul celor 2 luni de promotie.

Pareri ale criticilor si presei despre citeva dintre cele 30 de titluri promotionale:

Cum sa uiti o femeie de Dan Lungu: „Cine-l citeste are senzatia ca priveste un foc de artificii. Inteligenta sclipitoare, sagacitatea si uneori malitia dovedite in intelegerea sufletului omenesc, ca si lirismul sobru, viril sint cuceritoare.” (Alex. Stefanescu)

Celelalte povesti de dragoste de Lucian Dan Teodorovici: „In Celelalte povesti de dragoste, Lucian Dan Teodorovici este un excelent povestitor de intimplari si un regizor ingenios al unui complicat balet de personaje.” (Doris Mironescu)

Impreuna de Anna Gavalda: „Atita fericire se ascunde intre paginile acestei carti, incit ar fi o mare pierdere sa o ratati. E plina de haz, de speranta, de farmec. Cititi-o fara moderatie!” (Panorama)

Prima dragoste, ultimele ritualuri. In asternuturi de Ian McEwan: „Prima dragoste, ultimele ritualuri… reprezinta o performanta stralucita, impresionanta si stranie deopotriva.” (The Observer)

Chipul tau miine de Javier Marias: „Chipul tau miine este pus, pe buna dreptate, alaturi de In cautarea timpului pierdut, iar Proust n-ar avea nici un motiv sa se supere.”(The Observer)

Iubirea omeneasca de Andrei Makine: „O carte splendida, esentiala, profund umana.” (Les Echos).

Pamintul de sub talpile ei de Salman Rushdie: „In acest roman, toate granitele se estompeaza: cea dintre culorile pielii, dintre viata si moarte, dintre Orient si Occident, dintre imaginatie si realitate. O carte despre faima, despre dragostea care invinge moartea, despre coruptie si realitati alternative, despre anii ’60 si anii ’90, despre mituri si catastrofe. Un Ulise al rock’n’roll-ului.” (The Independent)

Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak: „O carte captivanta si inteleapta, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei intilniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amindoi la via]a cu talentul unei mari povestitoare.” (The Associated Press)

Iubita locotenentului francez de John Fowles: „Toti cei carora le place literatura secolului al XIX-lea vor fi captivati de acest roman, o poveste de dragoste plasata in 1867, scrisa in stilul unui Thackeray necenzurat si emancipat… In acest adevarat tur de forta, Fowles a descoperit o modalitate de a-i concura pe marii autori victorieni, de a li se alatura fara sa-i priveasca de sus.” (The Times Literary Supplement)

Harta iubirii de Ahdaf Soueif: „Un roman de care membrii juriului Booker Prize s-au declarat cuceriti in unanimitate. Harta iubirii este povestea unei pasiuni avind drept scena desertul, o carte care imbina exotismul oriental si provocarile istoriei recente.” (The Guardian)

Mr. Peanut de Adam Ross: „Iata un debut cum rar mai vezi. Un stil minunat, ce combina dragostea si tortura pentru a crea un virtej narativ acaparator, alaturi de un subiect izvorit dintr-o dragoste ucigatoare. Asa se naste o carte aspra si sublima, infioratoare si curajoasa.” (Publishers Weekly)

Amorul conjugal de Alberto Moravia: „Daca n-ai citit pina acum Moravia, Amorul conjugal este cartea cu care trebuie sa incepi. Vei simti apoi nevoia sa-ti chemi iubitul sau iubita si sa-i spui vorbe tandre …” (The Washington Times)

Batrini indragostiti de Alasdair Gray: „Elementul unificator al romanului este antieroul lui usor ridicol. Grav si inconsecvent, Tunnock ne apare cind ca un bosorog afectat si tifnos, cind ca un potential reformator social care vrea sa deschida ochii oamenilor cu cartile lui, un personaj in acelasi timp jalnic si induiosator.” (New Statesman)

Lista completa a celor 30 de titluri aflate pe Harta Iubirii

 1. Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak
 2. Iubire pe o insula blestemata, Alberto Vasquez-Figueroa
 3. Prima dragoste, ultimele ritualuri. In asternuturi, Ian McEwan
 4. Iubirile croitoresei, Maria Dueñas
 5. Chipul tau miine. Dans si vis, Javier Marias
 6. Plexus, Henry Miller
 7. Sexus, Henry Miller
 8. Nexus, H Miller
 9. Durabila iubire, Ian McEwan
 10. Amorul conjugal, Alberto Moravia
 11. Mr. Peanut, Adam Ross
 12. Batrini indragostiti, Alasdair Gray
 13. Dragostea ultimului magnat, Francis Scott Fitzgerald
 14. Prima iubire, In ajun, Fum, I.S. Turgheniev
 15. Pe neasteptate, dragoste, Aaron Appenfeld
 16. Cit de mult o iubim pe Glenda, Julio Cortazar
 17. Harta iubirii, Ahdaf Soueif
 18. Iubita locotenentului francez, John Fowles, Biblioteca Polirom
 19. Amantii din Bizant, Mika Waltari, Biblioteca Polirom
 20. Dragostea e un ciine venit din Iad, 61 de poeme erotice, Charles Bukowski
 21. Iubirea omeneasca, Andrei Makine
 22. Amantul doamnei Chatterley, D.H. Lawrence
 23. Istoria romantata a unui safari, Daniela Zeca-Buzura, Ego.Proza
 24. Si Hams si Regretel, Matei Florian
 25. Celelalte povesti de dragoste, Lucian Dan Teodorovici
 26. Cum sa uiti o femeie, Dan Lungu, Fiction Ltd.
 27. Camionul bulgar, Dumitru Tepeneag
 28. Pamintul de sub talpile ei, Salman Rushdie, Biblioteca Polirom
 29. Ada sau ardoarea, Vladimir Nabokov, Biblioteca Polirom
 30. Impreuna, Anna Gavalda, editia noua

www.librariaavantgarde.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: