Deschiderea Fab Lab Iasi- platformă independentă adresată comunității tehnice din Iași

Joi, 28 septembrie 2017, de la ora 18:00 va avea loc deschiderea Fab Lab Iasi. FAB LAB IASI face parte dintr-o rețea globală de laboratoare create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.

Pe baza unui concept realizat de echipa de arhitecti Miolk, spațiul polivalent Fab Lab Iasi va oferi pe o suprafață de peste 700 mp scenarii de folosire flexibilă (zone de demonstrații / concursuri, co-working, makerspace, săli de cursuri și video / conferințe, birouri dedicate) și va funcționa ca o platformă independentă adresată comunității tehnice din Iași.

Editia nr.6 a PINmagazine, revista industriei regionale de IT & Outsourcing, va fi lansata o data cu deschiderea Fab Lab Iasi.

In cadrul evenimentului de deschidere va fi organizat un vernisaj al expozitiei celor de la Atelier Spre. Atelier Spre se poziţioneaza la intersecţia dintre signalistică, arhitectură şi grafică. Proiectul vizează arhivarea grafică a oraşului Iaşi, iar ilustraţiile rezultate vor anima hărţi de buzunar dedicate trecătorului aflat în căutarea ferestrelor, caselor, gardurilor, a locurilor şi momentelor care definesc oraşul.

Imediat dupa inaugurare, in colaborare cu CIVICA, Fab Lab va gazdui un seminar sustinut de Marcel Ionescu-Heroiu si Marius Cristea, experti dezvoltare urbana la World Bank Romania pe tema creşterii atractivitatii și competitivitatii oraselor romanesti prin sprijinirea afacerilor (hub-uri, clustere, ncubatoare/acceleratoare, parcuri tehnologie etc).

In dupa-amiaza zilei de joi, echipa BizzeBikes va organiza in parcarea de la Fab Lab Iasi un drive-test cu intreaga lor gama de biciclete electrice. Concepută că o alternativă simplă şi eficientă la maşina personală şi la mijloacele de transport în comun, #BIZZE este o marcă de biciclete electrice ce se adresează persoanelor care îşi doresc să-şi uşureze naveta zilnică către serviciu sau facultate.

PROGRAM

  • 14:00 Conferinta de presa – acces mass-media;
  • 14:30 Lansarea nr.6 al revistei #PINmagazine;
  • 15:00 Drive-test cu biciclete electrice #BizzE – acces public;
  • 18:00 Cocktail inaugurare – acces pe baza de invitatie;
  • 18:45 Vernisaj expozitie #AtelierSPRE;
  • 19:00 Conferinta #CIVICA cu Marcel Ionescu-Heroiu si Marius Cristea, experti dezvoltare urbană la Banca Mondială – acces pe baza de invitatie.

INFO

Fab Lab Iasi

Str. Randunica 2, Iasi

www.fablabiasi.ro

www.facebook.com/fablabiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: