Deschiderea anului universitar la U.M.F. Iasi

Luni, 30 septembrie, începând cu ora 17.30, în Piaţa Naţiunii (esplanada universităţii), va avea loc Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

Festivitatea de lansare a anului universitar, care va sta sub semnul diversităţii şi multiculturalităţii, va debuta la ora 17.30 cu prezentarea naţiunilor reprezentate de studenţii UMF Iaşi şi mesajele invitaţilor speciali. Festivitatea de deschidere va fi urmată de spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa”, cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Căciuleanu. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu un spectacol festiv de artificii şi proiecţii video. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 va fi transmisă online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi, care se va desfăşura sub sloganul “Diversitate şi Multiculturalitate”, subliniază poziţia Universităţii de lider naţional în domeniul învăţământului superior medical precum şi expunerea internaţională a acesteia. Festivitatea se va deschide cu ceremonialul Drapelelor Naţiunilor – poate cel mai emoţionant moment al evenimentului -, urmat de mesajele rectorului UMF şi ale invitaţilor speciali precum şi premierea studenţilor care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite.

De la ora 19.30, spectatorii vor putea trăi magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare – de la îndepărtat la apropiat, de la specificul naţional la universalitate – urmărind spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa” cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Caciuleanu. ”OuiBaDa” este o creaţie coregrafică în care este evident traseul coregrafului Gigi Căciuleanu între două spaţii culturale, căutarea unui „acasă” care nu se fixează nicicând într-un spaţiu unic, concret, într-o cultură detectabilă prin prisma unui studiu antropologic. Este vorba de un „acasă” care se manifestă exclusiv în perimetrul poeticului, al transfigurării, ce îşi extrage, e drept, seva, dintr-un imaginar configurat „pe un picior de plai”. Seara se va încheia cu un spectacol festiv de artificii şi proiecţii video.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi este o  universitate multiculturală, multinaţională, plurilingvistică, fiind cea mai cosmopolită universitate din Estul Europei, cu studenţi din 84 de ţări. Deschiderea anului universitar 2013-2014 se va face sub auspiciile diversităţii şi multiculturalităţii, sub drapelele celor 84 de naţiuni, cu un spectacol extraordinar al căutărilor între două spaţii culturale.” a declarat Prof.Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

TRANSMISIE LIVE

Transmisia LIVE va incepe la ora 17.30. Evenimentul poate fi urmarit si pe platforma de E-Learning a Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi: stream.umfiasi.ro/live/

Pentru o vizionare optima va recomadam sa folositi Internet Explorer! Click AICI pentru a descarca Windows Media Player Firefox Plugin. Dupa instalare, restartati browser-ul.

Pentru a afisa imaginea pe tot ecranul faceti click dreapta pe player si alegeti Zoom/Full Screen.

INFO

www.umfiasi.ro

stream.umfiasi.ro/live/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: