Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine

In ciuda gradelor scazute de afara, aproximativ o mie de oameni s-au adunat joi, 2 decembrie, in Piata Unirii din Iasi pentru a comemora Ziua Mondiala de Lupta Anti-SIDA.

Cu mainile inghetate si nasul rosu, oamenii au dat dovada de solidaritate fata de persoanele infectate cu HIV si au asteptat timp de aproape 2 ore penru a forma  Funda Umana initiata de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania.

Acest eveniment se afla la a 5-a editie si a avut ca parteneri peste 100 de asociatii dintre care si asociatii din orase precum: Vaslui, Tg Neamt, Piatra Neamt, Pascani, Botosani, Galati.

“Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine”., acesta a fost mesajul transmis, joi, de aproape 1000 de ieseni si totodata de 60 de tineri din Moldova care au dorit sa aduca mesajul lor de solidaritate.

Anul acesta evenimentul a cuprins o piesa de teatru mut organizata de catre membrii Clubului Tinerilor ADV Romania si ai Clubului Tinerilor Chisinau al Fundatiei “Ecoul Cernobilului”, dupa care a urmat formarea Fundei Umane, lansarea baloanelor cu heliu si aprinderea a 1500 de lumanari in jurul a 8 quilt-uri expuse, in memoria celor care au decedat din cauza virusului HIV/SIDA.

La finalul evenimentului, participantii au avut ocazia sa pastreze ca amintire lumanarile aprinse in memoria celor care au decedat.

Autor: Iuliana Ursache (Facultatea de Filosofie, UAIC – Comunicare si Relatii Publice, an II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine”

  1. FeliciaA says:

    Bravo Iuliana! Mult succes incontinuare!

  2. BurburuZ says:

    “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine”…cred ca nu se gasea nimic mai bun si potrivit ca aceste vorbe . Ca fiecare sunt tentat si eu sa-mi dau cu parerea pe “tema” aceasta (o sa ma abtin si asa mi s-a spus ca vorbesc prea mult ) dar cred ca …prin aceste vorbe s-au spus foarte multe . Felicitari tuturor celor care au participat la acest eveniment .Era sa uit , multe laude si aprecieri celei ce a scris articolul .Cred ca tot acest eveniment care a fost pe data de 2 decembrie, in Piata Unirii din Iasi..e un exemplu pentru noi . Un exemplu care ar trebui sa ne uneasca pe toti , sa lasam un pic din comoditatea asta a noastra si sa facem mult mai mult pentru astfel de persoane . E greu si dureros sa fii privit de cei din jurul tau `ciudat` ,parca pe fruntea lor ar scrie `High Voltage` nu puneti mana . E dureros ..pentru ca astfel de persoane au nevoie de iubire , speranta, afectiune ..au nevoie sa fie ca si noi OAMENI, nu cer mai mult .Poate nu m-am exprimat cum trebuie dar acesta e adevarul orcine din ei si-ar dori sa nu mai poarte aceasta boala si sa fie `liberi` ..poate uneori suntem invidiati de ei ..invidiati pentru usurinta cu care zambim la orce care ne amuza si de aceia ma repet si ii felicit pe toti cei care au avut initiativa sa participe la acest eveniment pentru ca …tind sa cred ca au reusit sa le lumineze sufletele sa le spuna : SUNTEM AICI !! NE PASA !!

    PS: Pana la urma nu m-am putut abtine 🙂

Scrie un comentariu: