”Demnitate” cu Marius Manole si Serban Pavlu

Dupa succesul fulminant in Spania si mai multe tari din America Latina, spectacolul ”Demnitate” ajunge si la Iasi in regia autorului – Ignasi Vidal – cu o distributie de zile mari: Marius Manole si Serban Pavlu – 15 aprilie, ora 20:00, Teatrul National Iasi.

Ce tradezi: prietenul sau idealurile?  DEMNITATE este un spectacol electrizant despre prietenie, politica, loialitate, coruptie. Cu Marius Manole si Serban Pavlu, in regia autorului Ignasi Vidal.

Personajele principale sunt doi politicieni, foarte buni prieteni incă din adolescentă, care au pornit impreună la drum, uniti de aceleasi idealuri, intr-un partid care promova schimbarea intr-o societate din ce in ce mai dezamăgită de clasa politică. Insă pe parcurs, cei doi au ales căi diferite pentru a-si atinge obiectivele.

In Demnitate, Ignasi Vidal vorbeste despre lupta pentru putere in cadrul partidelor, despre vocatia si ambitiile liderilor lor si despre cat de usor este că functionarii să fie manipulati si corupti atunci cand nu se realizează totul cu o transparentă absolută. El ne arată diferenta intre ceea ce se vede la TV si in alte media si ceea ce se intamplă, de fapt, in spatele usilor inchise de la birourile politicienilor.

„DEMNITATE“ vorbeste, bineinteles, despre coruptie – fără a sări insă la gatul clasei politice: coruptia este in conditia umană – dar, in acelasi timp, vorbeste despre idealuri, prietenie, angajamente, loialitate, ambitie, lăcomie, trădare; si, desigur, despre demnitate.

Avem senzatia că ne aflăm intr-un ring de lupte in care unul dintre combatanti (care este, de asemenea, cel care detine fraiele) manuieste subtil o spadă, iar celălalt un cutit rudimentar.

Protagonistii trebuie să decidă intr-un moment critic in viata lor, ce este mai important pentru ei. Loialitatea fată de prieten, sau demnitatea individuală? Ce să trădeze – prietenul care i-a insotit pană in acel moment sau ideea care a stat la baza celor mai adanci convingeri ale lor?

Treptat, atmosfera se incinge intr-un crescendo din ce in ce mai ametitor, ies la iveală secrete bine păzite, cărtile incep să fie date pe fată, măstile cad, si fiecare isi delimitează din ce in ce mai clar pozitia si isi marchează intentiile pană intru-un punct in care, după cateva răsturnări de situatie de-a dreptul imprevizibile si perturbatoare, situatia devine explozivă si se indreaptă spre un final feroce si neasteptat (sau nu?).

BILETE

Biletele pot fi achizitionate de la: – Palas Shopping Mall – Agentia TUI Iasi sau  online pe bilet.ro. Pret bilet: 100-120-150 lei

INFO

www.TeatrulAvangardia.ro/Demnitate-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: