Degustare “LacertA, dragonul din Fintesti”

Joi, 7 iunie 2012, incepand cu ora 18.00, cei care vor trece pragul magazinului Good Point din Iasi se vor intalni cu enologul Mihai Banita, (foto, dreapta) Managing Partner si vinificator al cramei LacertA, care va prezenta colectia 2010-2011 de vinuri premium a celei mai noi crame din Dealu Mare.

Cu toate ca este un nume recent aparut pe piata romaneasca a vinului, aventura LacertA a inceput acum mai bine de 8 ani, cand un grup de investitori austrieci a hotarat sa dezvolte un proiect in regiunea Dealul Mare. Primele lucrari de replantare au fost efectuate in 2005, cand au intrat in reconversie 17 hectare, urmatoarele etape desfasurandu-se treptat in 2008 si 2010.  In prezent LacertaA are in exploatare 80 hectare de vie.

Potrivit lui Walter Friedl (foto, stanga), reprezentantul grupului de proprietari LacertA, intreaga investitie din comuna Fintesti (Buzau) a fost aproximata intre 8 si 10 milioane de euro, jumatate din aceasta suma fiind destinata constructiei cramei. Noua unitate de productie foloseste o tehnica de vinificare moderna, bazata pe principiul gravitational, limitandu-se astfel nevoia folosirii pompelor. Partea de productie este completata de un salon de degustari, un magazin de vinuri si o sala de conferinte, toate beneficiind de o arhitectura eleganta si un design rafinat. Atat crama cat si auxiliarele au fost proiectate in jurul Conacului Dorobantu, opera a arhitectului Ion Mincu. Cladirea construita in 1901, a fost renovata in 2005 de catre actualii proprietari, conform planurilor originale.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Degustare “LacertA, dragonul din Fintesti””

  1. Boby says:

    Buna ziua!!am vazut stirile Pro Tv.cu prezentarea viei si cramelor Dv./As dori o adresa de I Mail a Domnului WALTER FRIEDL-in vederea unei oferte de afaceri cu firma Dv./va multumesc anticipat!

Scrie un comentariu: