Degustare de vin de la Cramele Rotenberg

Marti, 25 mai 2010, ora 18.00, la magazinul Good Point din Iasi vom avea parte de o degustare de vin cu totul iesita din comun. Oaspetele, Mihail “Misa” Rotenberg, proprietarul Cramelor Rotenberg din Ceptura, va povesti cum a ajuns din postura de inginer IT (inventator al Wireless Broadband Access si fondator BreezeCOM, prima companie din lume care a produs placi de retea wireless) la statutul de producator al celui mai bun Merlot din Romania.

Fascinanta povestea a lui Misa Rotenberg incepe asa: “Am achizitionat o ruina in centrul comunei Ceptura de Jos, numita Crama Veche. Am reconstruit-o, readucand-o la viata… Vinul rosu este fermentat in vase semi-deschise, cu scufundarea manuala a caciulii, samburii sunt scosi dupa prima saptamana de fermentare, eliminand cea mai mare parte a taninurilor rele, amare si ierboase. Cu toate ca este scump si neindustrial, acest procedeu confera vinurilor o finete deosebita, de neatins in “inoxuri”. Cele 2 beciuri suprapuse permit un flux tehnologic gravitational in care vinul nu este agresat de pompe. Trecerea vinului din vasele de fermentare in butoaie si din butoaie in sticle se face sub influenta greutatii proprii. Evitam filtrarea mecanica. Vinul nostru este limpezit cu albumina din albus de oua, atunci cand este necesar”.

Cine este curios sa afle restul povestii si sa guste celebrul Merlot Rotenberg este mai mult decat binevenit la eveniment.

Citeste mai mult pe SlowFood.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Jazz in Copou – Jam Session Night @Meru

Film la Meru: Plimbare sub clar de lună cu bunicul @Kinedok

Film la Meru: ”Hala Matache Măcelarul-O rană urbană adâncă”

Expoziţia de fotografie “În căutarea lui Ţepeş Voievodul”, Saint-Pierre-lès-Elbeuf, Franţa

Scrie un comentariu: