Degustare de ceaiuri la CTS Corner/ 25 noiembrie

Degustare de ceaiuri la CTS Corner/ 25 noiembrie afisDuminică 25 noiembrie între orele 14.00 și 16.00, Ceainăria CTS Corner vă invită la o scurtă călătorie în Rusia. Vă invităm să vă așezați la mese și să participați la un vechi ritual rusesc, pe care locuitorii din orașul Gorodet, de pe Volgă îl mai păstrează și astăzi – Să se pună samovarul.

În ultimii 200 de ani, ceaiul preparat la samovar a devenit una din cele mai cunoscute tradiții în Rusia. Pe vremuri pentru a putea pregăti această băutură trebuia efectuat un adevărat ritual. Se încingeau cărbunii într-un burlan special apoi urma un adevărat spectacol, unde cu ajutorul unei cizme ce se punea pe acel burlan, se ațâța focul. Ceaiul preparat, numit zavarka, este atât de puternic încât trebuie diluat cu apa din samovar.

Evenimentul este dedicat tuturor băutorilor de ceai  care sunt așteptați să se convingă de unicitatea acestei licori. Pe lângă dezvăluirea secretelor pe care le ascunde acest ritual, veți putea să vă delectați cu două sortimente deosebite de ceai: Russian Leaf Tea și Darjeeling Risheehat – First Flush. Veți putea descoperi de ce sunt atât de speciale aceste ceaiuri, duminică 25 noiembrie între orele 14.00 și 16.00 la Ceainăria CTS.

INFO

www.facebook.com/coffee.tea.spice

www.ctscorner.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: