De Ziua Unirii, Biblioteca Judeteana Iasi ofera iesenilor un cadou digital

Cu ocazia aniversării Micii Uniri, Biblioteca Judeteană Gh. Asachi Iasi oferă publicului un cadou digital: volumul Unirea. 24 ianuarie 1859, publicat în 1909, la împlinirea a 50 de ani de la eveniment de către Editura Librăriei Socec & Co., Societatea Anonimă.

Prin realizarea unei copii digitale puse la dispozitia publicului, cartea, aflată într-o stare de conservare precară, capătă o largă circulatie, în vreme ce cuprinsul său contribuie la întelegerea evenimentelor de la 24 ianuarie 1859. Lucrarea contine documente si facsimile din epoca înfăptuirii Unirii, si, totodată, poate fi utilizată ca mărturie a felului în care priveau evenimentul contemporanii nostri de acum un veac.

Cartea cuprinde un articol introductiv semnat de profesorul de istorie al Universitătii din Iasi, Petru Răscanu (Râscanu), 1846-1913, descendentul lui Teodor Râscanu, revolutionar pasoptist radical, unchi de gradul al II-lea al lui A. I. Cuza, precum si câteva portrete mai putin cunoscute publicului larg ale domnitorului A. I. Cuza, ale familiei sale si ale celor care au contribuit la înfăptuirea Unirii.

Copia digitală a cărtii  poate fi descărcată (în format .pdf, .epub si .mobi) sau poate fi consultată (în format .pdf) direct de pe site-ul bjiasi.ro. De asemenea, volumul va fi disponibil si e-book readerele de la  Sala de lectură a Bibliotecii.

INFO

bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: