De Ziua Nationala a Romaniei, James Arthur canta la Iasi. Vezi programul manifestarilor!

 

ziua-nationala-2015-iasi

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României va prilejui la Iaşi organizarea de spectacole folclorice, depuneri de coroane, defilări militare, dar şi o recepţie de gală oferită de municipalitate la Palatul Roznovanu. Ziua va fi incheiată de un un concert ce îl va avea ca invitat pe James Arthur. În deschidere, vor cânta Mădălina Lefter şi Nicoleta Nucă.

Sărbătoare în Piaţa Unirii
Programul manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale va debuta pe 30 noiembrie cu amplasarea pe pietonalul Ştefan cel Mare a unei expoziţii de tehnică militară. Pe 1 decembrie, ieşenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii încă de dimineaţă devreme, de la ora 9.30 fiind programat un spectacol de muzică de fanfară militară. În intervalul dintre orele 10.00 şi 11.00 vor avea loc slujba religioasă, discursurile oficialităţilor, precum şi ceremonia depunerilor de coroane. În final, o defilare militară va prilejui ieşenilor admirarea celor mai moderne echipamente ale tehnicii de apărare. Sărbătoarea va continua cu un concert de muzică populară programat pentru ora 11.00, în cadrul căruia vor evolua artişti ai folclorului românesc din Cernăuţi, Chişinău şi Iaşi. Nu va lipsi tradiţionala masă de pe strada Lăpuşneanu, ieşeniii fiind invitaţi de la ora 12.00 să guste peste 5.000 de porţii de fasole şi cârnaţi, ceai, vin fiert şi ţuică fiartă.

Recepţie de gală la Primărie
Tot cu ocazia Zilei Naţionale a României, Primăria va oferi la ora 17.00 o recepţie de gală în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu. Vor fi invitaţi cetăţenii de onoare ai municipiului, „ambasadorii Iaşului” care susţin candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, rectorii universităţilor, directorii direcţiilor deconcentrate, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni. Evenimentul va fi onorat de interpretările muzicale susţinute de formaţii ale Universităţii de Arte „George Enescu”.

De la ora 18.00, Iaşul va fi luminat de tradiţionala retragere cu torţe, organizată pe traseul Piaţa Unirii – pietonalul Ştefan cel Mare – Palas. Cu acest prilej, un drapel gigant va fi arborat la ora 18.45 pe cea mai înaltă clădire din Complexul Palas.

Concert James Arthur

Manifestările dedicate celebrării Zilei Naţionale se vor încheia printr-un concert organizat de la ora 19.00, în Piaţa Palatului Culturii, al carui cap de afis va fi James Arthur. In deschidere, vor canta Mădălina Lefter si Nicoleta Nucă. James Arthur este un interpret britanic, nascut in anul 1988, castigator al concursului X Factor, editia 2012. Single-ul sau de debut “Impossible” a fost lansat prin  casa de discuri Syco Music si a reusit sa atinga prima pozitie in clasamentul UK Singles,  in prima saptamana de la lansare. De atunci, a avut vanzari de 1,2 milioane de copii in Marea Britanie si 2, 5 milioane in toata lumea.

Si-a lansat albumul de debut in noiembrie 2013 – ”James Arthur”,  reusind sa ajunga pe pozitia a doua in clasamentul vanzarilor de albume din Marea Britanie.  In 2015, a schimbat casa de discuri incheind un contract cu Columbia Records. Va lansa cel de-al doilea sau album in anul 2016.

INFO

Primaria Iasi

www.primaria-iasi.ro

www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: