De ziua lor, 20 de copii merg la ”Ferma cu animale vesele”

Tot mai multi copii din mediul urban nu stiu cum arată un cal, o vacă sau o găină în realitate ori cum sunt crescute animalele într-o fermă reală. Uneori, auzim întrebări de tipul: “Mami, dar vacuta nu este mov ca în reclamă?” – situatie ce trădează discrepanta între mediul urban si rural. În acest context, considerăm că este important ca elevii din oras să intre în contact cu realitatea rurală si să viziteze o fermă adevărată, cu animale adevărate.

Astfel, cu ocazia zilei de 1 iunie, Restaurantul Pizzerie “Alila” va organiza o excursie de o zi pentru 20 de elevi din clasa a VI-a, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Municipiul Iasi, care nu au rude în mediul rural, pentru a vizita Ferma cu Animale Vesele din cadrul Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. Actiunea de anul acesta este realizată în parteneriat cu Lux Company – companie de transport persoane si cu Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu” din Miroslava.

PROGRAM

  • 9:00 – Ȋmbarcarea grupului de elevi, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, în microbuz
  • 9:20 – Microbuzul ajunge în Miroslava, la Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu”
  • 9:30-10:30 – Vizitarea sectiilor “Muzeul şcolar Astra” (Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava): Unelte agricole pentru cultura mare; Zootehnia în Moldova; Industrie casnică în Moldova; Portul popular din Zona Iaşi; Centre ceramice tradiţionale din Zona Iaşi; Istoria şcolii şi a învăţământului agricol românesc din Moldova
  • 10:35-11:35 – Vizitarea “Fermei cu Animale Vesele” din cadrul Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava
  • 11:40 – 12:25 – Demonstratii ale membrilor Clubului de Echitatie (Liceului Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava)
  • 12:30 – 12:50 – Întoarcerea copiilor în Iasi, la “Alila” – Bd. Nicolae Iorga, nr. 23.
  • 13:00 – 14 :00 – Copii vor putea să savureze delicioasa pizza de la “Alila” si să împărtăsească impresiile lor privind excursia la “Ferma de Animale Vesele”

Campaniile derulate de Restaurantul Pizzerie “Alila” din Iaşi sunt notorii, organizaţia implicându-se în susţinerea copiilor din judeţul Iaşi. Dintre acestea amintim: “Momente fericite dăruite de Alila cu ocazia Sfântului Nicolae” (sponsorizare la Centrul de Resurse pentru Copii si Tineret “Don Bosco” – 6 decembrie 2011), “Momente fericite dăruite de Alila de Ziua Copilului” (sponsorizarea unei excursii la cele mai importante obiective culturale din Iaşi pentru un grup de 14 copii de la Şcoala “Dimitrie Anghel” din Corneşti, comuna Miroslava – 1 iunie 2011), “Preţuieşte calitatea. Alila susţine excelenţa!” (sponsorizare la “Modulul de Excelenţă” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Bucium, cu ocazia Sf. Nicolae – 6 decembrie 2010).

INFO

Restaurantul Pizzerie “Alila” Iaşi

Bd. Nicolae Iorga, nr. 23

Telefon: 0232.233.600

www.pizzeriaalila.ro

happyanimalfarm.jaromania.org/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: