„De la blues la rezonanțe armenești” LIVE cu Harry si Aida Tavitian

harry tavitian-iasi

Comunitatea armeană din Iași impreună cu Asociația Culturală Semper Artes invită pe toți iubitorii de muzică vibrantă spiritual, interpretata unic in Europa,  la concertul extraordinar de jazz „De la blues la rezonanțe armenești”, cu Harry Tavitian (pian, voce) și Aida Tavitian (voce), joi 12 mai 2016 ora 19 în Sala Studio a TVR Iaşi.

Intrarea la acest eveniment este liberă.Concertul face parte din prima ediție a Festivalul Internațional Semper Artes, organizat de catre Asociația cu același nume.

Harry Tavitian: „Revin cu bucurie la Iași la invitația Sucursalei Iași a Uniunii Armenilor din România condusă de eminentul fizician, prof.  univ. dr.  Maricel Agop. O am ca invitată, de această dată, pe fiica mea Aida.Vă vom propune o călătorie de la blues – una dintre rădăcinile jazzului – la prelucrări din folclorul românesc și armenesc. Sunt armean prin naștere și român prin adopție; mă simt acasă în ambele spații spirituale – balcanic și caucazian. Influențele folclorului românesc și armenesc au fost prezente încă de la începuturi în muzica mea. De-a lungul anilor, folclorul a rămas unul dintre izvoarele mele cele mai importante de inspirație. Ceea ce încerc să fac este o sinteză între diverse surse, pornind de la esențe, să pun în valoare vecinătatea celor 2 culturi”.

Pianistul Harry Tavitian este una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de presa americană drept cel mai interesant jazzman român contemporan, Tavitian a jucat un rol activ în apariţia şcolilor naţionale de jazz din estul Europei. “Harry Tavitian se numără printre pianiştii extraordinari care au iniţiat şi au desăvârşit Noul Jazz Est-European”, spunea un important critic de jazz austriac.Jazzul de avangardă şi bluesul arhaic alternează în creaţia sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic.

Născută în 1976, Aida Tavitian este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București; este profesoară de pian la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. A cântat cu Corul Radiodifuziunii Române sub bagheta maestrului Aurel Grigoraș și a colaborat cu Corul Madrigal. Cântă jazz în diverse formule cu muzicieni constănțeni și în ultimii ani a participat ca invitată în concerte alături de Harry Tavitian.

INFO

harrytavitian.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: