De ascultat: Scroobious Pip – Distraction Pieces

Distraction Pieces

Scroobius Pip: Distraction Pieces

Pentru acest al treilea album, scos pe  19 septembrie 2011,   Scroobious Pip a renuntat temporar  la colaborarea cu ”dan le sac”, colaborare care a generat precedentele doua albume :  The Logic Of Chance si  Angles. Cine le-a ascultat  stie ca Pip nu este doar un rapper ci si un poet foarte talentat. Iar cine nu stie inca, descopera acest lucru chiar de la primele versuri din acest album: texte inteligente, umor special, atitudine protestatara.

Apropo,  Scroobious Pip este un pseudonim –  luat dupa numele unui poem compus de scriitorul britanic Edward Lear –  numele sau real fiind David Meads.

Instrumentatia din Distraction Pieces este mai variata decit in precedentele albume, mai putin ”electronica” cu o chitara bine dozata care aduce mai mult sound rock si cu mai multe momente care, pur si simplu, suna bine.  Versurile sint patrunzatoare, emotionante si fac toti banii iar  mesajul este puternic si usor  pesimist.

Albumul are noua piese, adica e cam scurt, dar fiecare piesa  este originala, bine facuta, astfel incit in timp ce le asculti te trezesti fredonind, dansind sau ambele in acelasi timp.

Avalansa de muzica noua din zilele noastre este atit de puternica incit se intimpla tot mai rar sa asculti un album pina la capat, fara sa sari de la o melodie la alta, sau fara sa dai pe ”repede- inainte”.  Ei bine, acesta este unul dintre albumele care rasplateste fiecare minut petrecut ascultindu-l.  Nu veti regreta! Asa ar trebui sa fie rap-ul: cu mesaj, angajant, inteligent.  Uitati obisnuitele prostii comerciale cu gangsteri, droguri si ”fetite” care dau din fund.

Concluzia! Ascultati versurile, simtiti ritmul si decideti daca va place sau nu. Iar daca va place, faceti rost de album!

Spre exemplificare:

The Struggle

Let em Come – Scroobius Pip,Sage Francis&P.O.S

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: