De ascultat: Aretha Franklin – A Woman Falling Out Love

Coperta-album-Aretha-Franklin-A-woman-Falling-Out-Of-Love

Coperta albumului A Woman Falling Out Of Love

Aretha Franklin a lansat cel de-al 38-lea album din lunga sa cariera – ”A Woman Falling Out Of Love” si primul dupa o indelungata pauza.

Spre deosebire de albumele lansate in ultimii 25 de ani la Arista,  acest album o aduce pe Aretha la radacini: mult gospel, compozitii proprii. Piese cintate la pian care se imbina excelent cu vocea speciala a artistei   Primul single extras este How Long I’ve Been Waiting,  o versiune funky a celebrului ”Sweet Sixteen” cintat de B.B. King.

Daca ar fi sa alegem cea mai buna piesa de pe acest album lupta ar fi foarte strinsa intre propria sa compozitie, This You Should Know si compozitia lui Norman West, Put It Back Togheter Again.

O alta piesa care are potentialul de a deveni un hit este U Cant’t See Me, scrisa si produsa de Curtis Boone.

Nu ratati cele mai interesante piese gospel: Faithful, cintata alaturi de Karen Clark (The Clark Sisters) si His Eye on the Sparow, piesa in care face un duet cu fiul sau, Eddie.

Franklin a produs albumul alaturi de  experimentatul Michael Powel (Patti, LaBelle, Aaliyah).  Albumul este primul lansat de casa sa  de discuri, Aretha’s Records.

Aretha Franklin a fost numita in 2011,  de publicatia Rolling Stone, cel mai mare interpret al tuturor timpurilor.

.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: