De 1 Iunie, Teatrul “Luceafărul” joacă la Torino și la Iași

teatrul luceafarul torino

Anul acesta nu doar copiii din Iași se vor bucura de spectacolele Teatrului “Luceafărul”, ci și cei din afara granițelor țării. Artiștii ieșeni se află în prezent într-un turneu la Torino cu spectacolul “Capra cu trei iezi”, iar miercuri vor juca la Institutul Alberti (ora 14:00) versiunea în italiană “La capra e i tre capretti” pentru un public mixt, alcătuit din români, dar și din italieni.

Pe 2 iunie, tot cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul “Luceafărul” va susține o reprezentație la Consulatul General al României din Torino, de la ora 18,30. Întrucît se așteaptă spectatori de origine română, dar și italieni, spectacolul va fi susținut tot în limba italiană.

Turneul Teatrului “Luceafărul” la Torino (25 mai-3 iunie) a fost realizat în colaborare cu reprezentanțele noastre culturale și diplomatice din Italia. Programul general înseamnă opt reprezentații, cele patru de pînă acum bucurîndu-se de o primire foarte bună. Sălile au fost pline, gradul de ocupare fiind de 100 la suta, iar reacțiile, la superlativ. Aprecierile s-au plasat în zona lui “complimenti”, “bravi”, “belissima” și a aplauzelor furtunoase.

Ceea ce i-a impresionat a fost cromatica decorurilor care reproduce secvențe din picturile naive ale lui Gheorghe Ciobanu, talentul actrițelor Mariana Teleman, Ioana Iordache, Elena Zmuncilă, Carmen Mihalache și Ileana Ocneanu, regia (Ion Ciubotaru) și mesajele educative ale mizanscenei.

Adulții români care au vizionat “Capra cu trei iezi” au avut lacrimi în ochi la final, pentru că prin intermediul poveștii lui Ion Creangă și-au reamintit de copilărie, de ce înseamnă acasă, de bunici și părinți.

La spectacolul susținut cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni (29 mai) a fost prezent și Andrea Tronzano, consilier în Consiliul Local Torino, iar la final i-a felicitat pe artiștii de la “Luceafărul” pentru calitatea spectacolului și pentru menținerea legăturilor cu cei din diaspora prin intermediul culturii.

La sediu, pentru publicul ieșean, miercuri sînt programate “Punguța cu doi bani” după Ion Creangă (sala mică, ora 9,45) și “Fram, ursul polar” după Cezar Petrescu (sala mare, ora 11).

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: