David Lubega

Ziua de 13 poate fi pentru superstitiosi o zi cu ghinion, nu insa si pentru sarbatoritul de la Power Play. Asta fiindca pe 13 aprilie 1975 se nastea in Munchen, Germania, David Lubega mai cunoscut dumneavoastra sub pseudonimul de Lou Bega.

lou-bega

Mama sa era din Sicilia, iar tatal din Uganda, asa incat Lou Bega a ascultat inca de mic mai multe genuri de muzica, insa s-a decis destul de tarziu sa urmeze cursurile unei scoli de dans si muzica. Pentru ca in adolescenta a trait mai mult in Miami, a fost influentat in stilul sau de cocktailul cultural din acest oras. A invatat in paralel cu dansul si lectiile de canto, sa cante la trompeta si a reusit sa se impuna ca unul dintre cei mai talentati noi muzicieni din zona orasului Miami.

In 1997 a devenit interesat de vechile piese mambo ale anilor 30 si 40, si a incercat sa aduca acest stil din nou la lumina cu cateva remixuri. Piesa care a prins cel mai bine a fost “Mambo No.5”, un remix dupa o piesa instrumentala semnata Perez Prado si aparuta in 1957. In 1999, cand piesa a fost lansata si sub forma de videoclip, a fost clar ca Lou Bega avea ceva deosebit. Imbracamintea retro, veselia contagioasa si nu in ultimul rand manechinele superbe care apareau in filmari au facut din el un star peste noapte. Profitand de succesul single-ului, Lou Bega a lansat in acelasi an albumul “A Little Bit Of Mambo” care a devenit in scurt timp de platina. Contrar asteptarilor, Lou Bega s-a bucurat de o primire calduroasa atat in Germania cat si in Marea Britanie, desi el declara intr-un interviu ca albumul a fost compus mai mult pentru piata americana.

Piesa ”Mambo No 5” a devenit una dintre cele mai cantate piese la evenimentele sportive, iar Lou Bega a fost invitat peste tot, de la Finala Superbowl americana, la Jocurile Olimpice de la Atena. A continuat sa scoata piese noi, insa nu a mai reusit sa reediteze succesul cu Mambo No 5. Albumul sau din 2001, “Ladies And Gentlemen” si cel din 2003 “King Of Mambo” au dezvaluit acelasi piese cu parfumul vremurilor de altadata insa cu un ritm molipsitor, iar prezenta scenica a lui Bega, mereu zambitor, mereu vesel si pus pe glume a fost una dintre cele mai apreciate in cluburi. In 2005 a aparut albumul “Lounatic” de pe care se remarca “I Got Style” sau “You Wanna Be Americano”, iar in 2010 a aparut cel mai nou material discografic al artistului, “Free Again”, cu “Boyfriend” si “Sweet Like Cola” in prim-plan.

Astazi, la Power Play vom asculta piesa care l-a facut celebru pe Lou Bega – Mambo No.5 !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: