”David, despre oameni si locuri din judetul Iaşi” – expozitie de pictura in Turnul Golia

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi organizează o nouă expoziţie personală a artistului plastic ieşean David Alexandru (12 ani), în Turnul Golia-et.1., în perioada 27.04.2018-27.09.2018.

Expoziţia este intitulată ”David, despre oameni si locuri din judetul Iaşi” şi conţine un număr de 41 de lucrări , dintre care 19 sunt lucrări în ulei, iar restul de 22 sunt lucrări în tempera și acuarelă. Consiliul Judeţean Iaşi este partenerul care asigură finanţarea pentru înrămarea celor 45 de tablouri expuse.

David și Turnul Golia aniversează în aprilie anul acesta 5 ani de prietenie, în aprilie 2013 având loc prima expoziție a lui David în turn, iar în acești 5 ani, David a avut mai multe expoziții aici.

Privind retrospectiv , constatăm progresul uimitor realizat de el, Turnul Golia își amintește cu nostalgie de unul dintre desenele de început ale lui David în care a redat fantastic de fidel și de inspirat o pereche de ghete aparținând mamei sale , surprinzând publicul prin originalitatea , dar și talentul său.

Parcursul artistic al lui David s-a materializat cu un palmares impresionant pentru un copil de 12 ani:
– zeci de diplome de la concursuri naţionale şi internaţionale,
– expoziţii personale la Palatul Parlamentului-București, la Parlamentul European-Bruxelles, la Institutul Cultural Român de la Viena
– articole de presă- revista ”Eminesciana”
– invitat în Kerala,o regiune din India de un producător de materiale media , pentru care a realizat ilustrații și desene, inspirate de tot ce a văzut în India
– evenimente caritabile prin care a dorit să ajute alţi copii din România şi din Kenya,
– albume cu lucrările sale,
– ilustrator –în reviste pentru copii si cărţi de poveşti –Revista ”Regatul Poveștilor”, povestirile “Uite cine vorbește”, ” Cel mai mult și mai mult” ale Editurii Arthur, ”Frezia cu ochi de apă” (autor Elena Aprozeanu)
– emisiuni de radio şi televiziune la care a participat ca invitat – TVR 1-”O dată-n viață”, Antena 3-”Previziuni”
– lucrările sale se află deja în colecţii particulare din România, SUA, Germania, Canada, Elveția, Malaezia, India, Austria și Iran.
– membru în juriul mai multor concursuri de profil-juriul Festivalului Internațional de Pictură pentru Pacienții Copii (International Festival of Pediatric Pacients Painting ), concurs pe care mai întâi l-a câștigat în calitate de participant, ulterior fiind invitat să facă parte din juriu.
– membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Câmpina(jud.Prahova).
– David îi inspiră prin creația sa pe alți copii, care doresc să devină ca el, să creeze ca el, David le demonstreaza că se poate reuși cu talent și determinare.

Veți afla mai multe despre David și despre Anna-discipolul său, dacă veți veni la Vernisaj. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 27 aprilie 2018, ora 18, et.1 al Turnului Golia. Evenimentul este public, cu intrare gratuită a tuturor celor care doresc să participe şi să fie alături de David şi prietenii lui.

La Vernisaj vor fi alături de David, prietenii săi: Andreea Daria Alesia Dumitriu și Andrei Nicăi (muzică populară) și Maria Luisa Andrici ( muzică modernă), care vor susţine un scurt program artistic, precum și îndrumătorul său artistic , pictorul Ciprian Stratulat.

Evenimentul va fi prezentat de cunoscutele jurnaliste ieşene Raluca Daria Diaconiuc și Maura Anghel.
La finalul vernisajului, Turnul Golia îi așteaptă pe copii să urce pe terasa sa și să admire Iașul de la înălțime.

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

E-mail: centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com;

Telefon: 0332/408.549

www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: