“Darul Sf. Nicolae”, expoziție de pictură pentru familia Dodoc Dan

galeriile-top-art

Expoziția de pictură “Darul Sf. Nicolae” de la Galeriile de artă Top Art, Casa Cărții Iași, poate fi vizitată în cursul săptămânii între orele 11:00 – 19:00, sâmbătă între orele 11:00 – 16:00, până pe data de 5 decembrie 2016 când se va finaliza cu o licitație caritabilă, începând cu orele 18:00, pentru a se susține financiar familia Dodoc Dan din Sibiu.

Proiectul cultural a devenit posibil, prin generozitatea artiștilor care au donat lucrări, ca un atașament afectiv și umanitar de a susține familia Dodoc Dan, greu încercată de soartă.

Evenimentul caritabil se va putea finaliza cu ajutorul instituțiilor de cultură, economice, mass-media etc. , a oamenilor de afaceri, a iubitorilor de artă prin achiziționarea tablourilor dăruite de artiști.Realizarea evenimentului are și scopul de a pune în evidență artiștii contemporani, înscrierea galeriei în circuitul cultural pentru a deveni credibilă la nivel local și național, necesară pentru evoluția artiștilor, ce au nevoie să fie valorizați.Prin calitatea artistică a tablourilor pictorilor participanți la licitația caritabilă și în galeria de artă.

Artiștii intrați cu tablouri la licitație sunt: Aurel Dan din Baia-Mare, Vasile Doru Ulian, Dumitru Bostan și Bezem Dumitru din Piatra Neamț, Cornel Drăgan-Târgoviște, Mihai Potcoavă, Valentin Tănase, Domo Andrei, Mihai Cârstea, Ioan Oratie, Gabriela Ricșan, Maria Jarda, Magda Isăcescu, Marcel Chirnoagă și Dorina Pădineanu din București, Teodor Vișan din Galați, David Croitor din Vatra dornei, Maria Ghiuș din Onești, Doru Cernea,Viorel Vasiliu, Ghiță Leonard, Dan Hatmanu, Iulian Gavriloaie, Mihai Coțovanu și Ene Liviu Adrian din Iași, Iulian Bordeianu și George Șpaiuc din Botoșani.

De asemenea, o parte din cei menționați mai sus sunt prezenți în spațiul de expunere permanent al galeriei la care se adaugă umătorii artiști: Liviu Suhar, Constantin Tofan, Sorin Purcaru, Ioan Gânju,Bogdan Bârleanu, Mihai Cămăruț etc.

Organizarea acestui proiect cultural are ca scop ajutorarea familiei Dodoc Dan din Sibiu, familie aflată într-o situație dificilă, fără casă, lumină. Tatăl de 37 de ani îşi creşte singur, de opt ani, cei doi copii, după ce soţia l-a părăsit. Pensionat medical după un accident vascular, tatăl şi-a luat şi un serviciu cu jumătate de normă, iar copiii, Nicoleta şi Andrei, au rezultate foarte bune la şcoală, chiar dacă toţi trei duc o extraordinară luptă pentru supravieţuire. Aceștia locuiesc pe-un câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruţă amenajată într-un fost grajd.

INFO

Galeriile Top Art
Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant nr 67
Tel: 0232-276.079, 0745.818.926
Email: office@galeriile-topart.ro
Galeriile Top Art
www.facebook.com/galerii.topart

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: