Daruieste din inima – campanie de sustinere a copiilor cu dizabilitati

Campania „Dăruieşte din inimă!” are ca obiective informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile care au copii cu dizabilităţi, precum şi strângerea fondurilor necesare susţinerii copiilor cu dizabilități (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică).

daruieste din inima afisBeneficiarii campaniei sunt 308 copii cu dizabilități din cele 6 Centre de Zi înființate de Fundația Star of Hope Romania, în regiunea de Nord-Est a României (Iași, Botoșani, Bârlad, Huși și Dorohoi).

Pentru îndeplinirea obiectivelor campaniei, miercuri, 3 decembrie 2014, în intervalul 11:00 si 11: 45, are loc conferința de presă pentru lansarea albumului DIS-ART,  cu lucrări plastice ale copiilor cu dizabilități. În continuare, vom celebra Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități în fața Primăriei Iași.

De la ora 11:45,începem ceremonia de împodobire a Bradului Recunoștinței. Scopul acestei acțiuni este de a sensibiliza opinia publică cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în general, copiii cu dizabilități și familiile acestora, în particular.

În cadrul acestui eveniment, vor dansa în jurul bradului copiii din clubul Academia Shaw coordonați de doamna Prof. Ligia Delia Grozdan de la Facultatea de Teatru, Academia de Arte George Enescu.  Elevii de la școlile partenere, părinții și educatorii acestora, precum și publicul larg, sunt invitați să scrie mesaje de solidaritate pentru copiii cu dizabilități. Aceste mesaje, scrise pe steluțe și inimioare, vor orna bradul în acest an.  Semnalul va fi dat de scriitorul Dan Lungu și d-na deputat Cristina Nichita. Domniile lor, în calitate de Ambasadori ai campaniei Dăruieşte din inimă! vor aprinde, alături de domnul Primar Gheorghe Nechita și de preşedintele Star of Hope Suedia, domnul Lennart Eriksson, primele steluţe ale speranţei într-o viaţă mai bună pentru copiii cu dizabilităţi.

În scopul strângerii de fonduri, joi 4 decembrie 2014 va avea loc Gala Recunoștinței, ocazie cu care vor fi premiaţi copiii care şi-au invins limitele date de dizabilitate. Totodată, vor fi onoraţi partenerii Fundaţiei Star of Hope România care au contribuit la îmbunătăţirea vieţii copiilor cu dizabilităţi. Invitata de onoare a Galei Recunoştinţei este Excelenţa Sa, dna. Ambasador al Regatului Suediei Anne Lindahl KENNY. Programul Galei va mai cuprinde muzică live oferită de formaţia PROCONSUL, dansuri în coregrafia doamnei Prof. Ligia Grozdan, o licitaţie cu obiecte de artă.

Vineri, 5 decembrie 2014 de la ora 18:00 la Teatrul Luceafărul din Iaşi va avea loc Concertul caritabil susținut de formația PROCONSUL. Campania va continua pâna la 20 decembrie cu activităţi în cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranței” şi Serbarea de Craciun.

Persoană contact: Aurora Vatamaniuc, preşedinte Fundaţia Star of Hope Romania, Telefon 0744506036,  Email: aura.v@starofhope.ro

Parteneri și sponsori: Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Camera de Comerţ Iaşi, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Şcoala „Ion Simionescu”, Universitatea Petre Andrei, Acamedia Show, Fundaţia „Alături de Voi” România, Asociaţia Cutezătorii, Asociaţia Renaşterea Speranţei, Asociaţia Surâsul Albastru, Asociaţia ANCAAR Iaşi, Şcoala „Titu Maiorescu”, Şcoala „Alexandru cel Bun”, voluntari din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza”, Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Podu Iloaiei, Şcoala Specială Vasile Pavelcu, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, Patronatul Sfera, Palatul Copiilor, Grădinița nr. 16 PP, Grădinița nr. 26 PN, Liceul “Miron Costin”, Colegiul Național „Garabet Ibăileanu”.

Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. De-a lungul celor 20 de ani Fundaţia Star of Hope Romania a reuşit să ajute peste 10.000 de copii aflaţi în dificultate, în special copii cu dizabilităţi. Una dintre cele mai mari realizări ale fundaţiei este înfiinţarea Federaţiei Naţionale a Organizaţiilor de Părinţi, care au copii cu dizabilităţi şi oferă sprijin pentru peste 2000 de beneficiari la nivelul Regiunii de Nord-Est.

INFO

Fundaţia Star of Hope România

Web: www.starofhope.ro

FB: www.facebook.com/starofhope

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: